Ljudi pomagajte! Dobio sam za napraviti za pismeni dio predmeta Objektno orjentirane tehnologije jedan zadatak iz Jave… A ja to ne kuzim nista… Moze li tko pomoci… Koliko sam vidio nije bas jednostavno… Javite mi se na MSN ako je ikako moguće…
O Tito dragi…
knjigu i polako, …ovo nije forum za zadace, zar ne ?
adio
Ma nece to naci u knjigama.
Posto ti ovdje niko nece raditi zadacu (jer ni ja ne postavljam ovdje svoje), postavi konkretno pitanje. Kako nesto uraditi? Ili, segment koda koji ne radi? Tako nesto…
Dinko: hehehe… valjda mu treba citava zadaca…
Specter: sam si se uvalio u to, vadi se nemoj moliti za pomoc
Ma to je obavezno svima to nam je pismeni dio ispita… A ja o tome nemam dume…
Neko poduzeće vodi pisarnicu u kojoj su uneseni urudžbeni zapisnici. Uneseni su: broj pristiglog predmeta, kome je upućen, od koga dolazi (ime, prezime, ili naziv firme, adresa, broj telefona) datum kada je stigao, da li je u postupku, arhiviran, ili na čekanju. Također se unosi i kratak opis predmeta. Podaci su ugrađeni u aplet. Napraviti pretraživanje predmeta prema svim kriterijima: broju, pošiljaocu - ime, prezime, naziv firme, adresa, broj telefona, pretraživanje po datumu, te statusu. Prilikom pretraživanja dobiva se jedan ili više predmeta izlistanih te se izborom jednog prikazuju svi podaci tog predmeta!
I sad ja kao netko tko nema dume o tome trebao bi to riješiti… Pa nema teorije!
Pa ako baš toliko mrziš tu oblast, zašto onda upisa to gdje već imaš taj predmet??? Često se upoznajem sa “inžinjerima” elektrotehnike ili informatike koji ne podnose programiranje, pa ja bih im svima uzeo diplome! Odakle im obraz da se lažno predstavljaju? Ima toliko drugih finih studija npr. hortikultura. Ili političke nauke.
Pa planirao sam na FER ali imao sam premalo bodova za upis… A volim ja informatiku i to sve ali opet JAVA je preteška…
pa java se ne moze naucit i uopste programiranje preko noci, moras uzet knjigu i spavat sa njom koju godinu (zavisi kolko si voljan) da bi to leglo i naleglo da pises programe ko i ove postove
btw. pogledaj ovo:
Ma trebam ovo u javi napisati i to imam tjedan do dva vremena… Nemam ja sad vremena naučiti cijeli jezik… Ni ne stignem… Mogla nam je prije reći kakav će biti pismeni dio a ne ovako… A nitko koga poznam ne zna JAVU… Zato sam i zamolio za pomoć…
“imam tjedan do dva” – to je kao malo?
LOL … malo Ničea:
“Kome ne možes pomoći da poleti, pomozi mu da padne.” – Formula našeg milosrđa
Drugim riječima, ako ne znaš Javu a imaš zadaću iz jave — DOBIJ ŠTA SI ZASLUŽIO i “mirna Bosna”
Datoteka main.java:
import osnovne.io.*;
public class Main {
Datoteka Dat;
public Main() {
Dat = new Datoteka();
Dat.setDatotekaZaOtvaranje("/home/miko/zalihe");
System.out.println("miko "+ Dat.getDatotekaZaOtvaranje());
Dat.otvoriDatoteku();
Dat.citajIzDatoteke();
Dat.zatvoriDatoteku();
System.exit(1);
}
public static void main(String[] args) {
new Main();
}
}
/*
- LoadDriver.java
*/
package osnovne;
import java.util.;
import java.sql.Connection;
import java.sql.DriverManager;
import java.sql.Statement;
import java.sql.ResultSet;
import java.sql.;
import java.sql.SQLException;
/**
*
-
@author miko
*/
public class LoadDriver {
boolean dana;
public String bert;
public Connection connection;
public Statement SQL;
public ResultSet RS;
public LoadDriver() {
}
public void setDana(boolean da){
dana=da;
}
public boolean dane(){
return dana;
}
public void zatvori(){
connection=null;
}
public boolean UpisiSlog(String naz, String sifraArt,String prvi,String drugi){
//SQL= null;
try{
return (true);
}catch (SQLException e)
{
System.out.println("Greska: "+e);
return (false);
}
}
public void KonektujSe(){
Connection connection = null;
try {
// ucitaj drajver
Class.forName("org.postgresql.Driver");
// spoji se na bazu
String serverName = "192.168.x.x";
String mydatabase = "sshop";
String url = "jdbc:postgresql://" + serverName + "/" + mydatabase; // JDBC url
String username = "xxxx";
String password = "xxxxx";
connection = DriverManager.getConnection(url, username, password);
SQL = connection.createStatement();
SQL.execute("DELETE FROM pl_zalihe;");
setDana(true);
}
catch (ClassNotFoundException e) {
// Nema drajvera za spajanje na bazu
System.out.println("Greska, ne postoji drajver za bazu");
setDana(false);
}
catch (SQLException e) {
// Problem pri spajanju na bazu podataka
System.out.println ("Greska pri spajanju na bazu podataka");
setDana(false);
}
}
}
/*
- Datoteka.java
*/
package osnovne.io;
import java.io.*;
import java.util.regex.Pattern;
import osnovne.LoadDriver;
/**
*
-
@author Stanimir Petrovic
-
@email: stanimir.petrovic@gmail.com
*/
public class Datoteka extends textBaffer {
protected String DatotekaZaOtvaranje; //Ime datoteke koje treba da se otvori
BufferedReader data;
int duzina;
String dta;
boolean berta;
String prvi;
String drugi;
int x;
public String SQL;
LoadDriver LDrv;
public Datoteka() {}
public void zatvoriDatoteku(){
try{
data.close();
}catch (IOException ex){} System.out.println("Datoteka zatvorena.");
}
public void otvoriDatoteku(){
LDrv = new LoadDriver();
LDrv.KonektujSe();
try{
data= new BufferedReader(new FileReader(DatotekaZaOtvaranje));
}catch(IOException e){
System.out.println(“Nemogu naci trazenu datoteku.”);
}
}public void citajIzDatoteke(){
try{
while (data != null){
String ffr=data.readLine();
if (ffr==null ||
ffr.contains(“rows selected.”) ){
}else {
dta=ffr;
String []raz= dta.split(";");
if (raz.length>1)
{SQL="INSERT INTO pl_zalihe (ARTIKAL,MPCIJENA,KOLICINA) VALUES (" + raz[0] + ", "+raz[1]+", "+ raz[2].trim()+");"; prvi=raz[0]; drugi=raz[1]; LDrv.UpisiSlog(SQL,raz[0],prvi,drugi); } } if (ffr==null){ break; } } }catch (IOException e){ System.out.println("EEEEEEEEEEEE******** " +e); } LDrv.zatvori();
}
public void setDatotekaZaOtvaranje(String b){
DatotekaZaOtvaranje = b;
}
public void setDatotekaZaUpisivanje(String b){
DatotekaZaUpisivanje = b;
}public String getDatotekaZaOtvaranje(){
return DatotekaZaOtvaranje;
}
public String getDatotekaZaUpisivanje(){
return DatotekaZaUpisivanje;
}
}
Nije bog zna sta ali radi…
Sepctre care,kao sto vidis svi su ti voljni pomoci ,tacnije ubise se od pomaganja,kako i nebi to su sve slavni programeri “od dva reda” (gori od gitarista na jednoj zici) koji osvajaju nagrade po osnovnim i inim skolama iz Informatike, naravno jos uvijek na regionalnoj a ko zna sutra mozda i na Internacionalnoj razini…(recimo takmicenje iz NekroInformatike) Bilo kako bilo, ne dozvoli da ti oduzmu diplomu isti strucnjaci,koji su i sami “zesci majstori” svog zanata ciji je univerzalni odgovor “Die7 ne postuje nikog ko je drugog misljenja”,ali polemika i suplja prica tesko mogu pobiti znanje kotrahenta.Sto znaci nije do misljenja ili…nebih u ovo dalje zalazio (nisam na domacem terenu,na stranom se uglavnom pusi).
http://en.wikipedia.org/wiki/Java_programming_language …pored malo "standardne suplje naicices na vise linkova koji ti mogu pomoci oko problema …i sto se tice programerskog plagijatizma ne lomi prilicno glavu u vezi toga mnogi Likovi poput samog pape strumfa Torvalda su hapali ili putem hapanja ucili ,neces biti ni prvi ni zadnji…
Iz mog licnog iskustva svako ko kaze da zna programirati u bilo kojem jeziku makar i windows skriptingu laze,zasto…odgovor svako zna za sebe…
pozdrav
die7
P.S nebi da vodim rat al momci niste fer prema covjeku,cool down br.!
Razlicito je kad se trazi pomoc oko nece konkretnog, i kada se trazi da neko umjesto tebe radi zadacu. Razmjena iskustava i medjusobno pomaganjeje jeste osnova svake zajednice, ali to ne podrazumjeva obavljanje tudjeg posla. Takvi zahtjevi su po meni jednostavno neumjesni.
P.S.
Ne vidim ni da si se ti pretrgao od konkretne pomoci
Ja da sam moderator, ne bih ni dozvolio da se ovakva pitanja postavljaju … Eno na elitesecurity forumu se dešava da prvih deset tema počinje sa “hitno” “izvinite” “kako da” i što je najgore krije se očajan poziv da nekom uradite zadaću … Odvratno … čovjeku se smuči forum od takvih tema
Die7, malo skrati “tastaturu”, nisi mnogo prijatan za čitanje …