Jednostavno... a opet tako zamrseno pitanje :)

mail:~ # ls
Bus error
mail:~ #

mail:~ # dir
Segmentation fault
mail:~ #

da nisi slucajno radio kakav update libc-a il tako neceg ?
btw. koja je to distro ?
ako nisi radio nikakav update provjeri RAM …

postavljeno je u SuSE sekciji… dakle…
Nisam radio nikakav update, a sto je najgore, kad sam se izlogovao… no way back…

Uz RAM provjeri i disk - particiju gdje je sistem instaliran … Možda ti je glitch sa napajanja koje nije preko kvalitetnog UPSa sredio par bitnih sektora …

[quote=Bo]postavljeno je u SuSE sekciji… dakle…
Nisam radio nikakav update, a sto je najgore, kad sam se izlogovao… no way back…[/quote]
daj malo vise detalja o sistemu , verzija , maindboard, cpu, ram, hdd , napojna itd …

hdd rikavela… nakon sto sam isao aVtoputOm p’o sata da vidim sta je sa masinom… voltage peak… sad jos samo da nadjem odgovarajuci i molim Boga da je samo hdd…

HDD se lako testira - iscupas ga iz masine, odneses prijatelju, on prikopca, ako radi nije to HDDa :slight_smile:

I have no friends

i naravno… kad sam ukopcao novi hdd, ispostavi se da je i memorija rikosava…
ubacim drugi module…
install cd… na 52% zaglavi… reboot “could not read from cdrom”
izvucem cd… rezac ga doslovno izrezao… k’o da je ekserom krugove pravio po njemu…

mislim da to ni je do hdd-a vec do memorije , a to sa cd/dvd-om sto ti se desilo je vjerovatno zato sto si ga pokusao na “silu” izvadit tj. hard reset masine si napravio i odma nakon toga pritisnuo dugme da izvadis cd gdje cdrom/dvd nije uspio zaustavit vrtnju cd-a tako da ga je “pustio” i cd se izgrebo na tray plastiku …

instalacija je stala na 52%… reboot… gasenje… on pa onda stisnuo dugmence… to mi se nikad nije desilo…

zamijeni ti ram pa ispocetka sve … installiraj bilo koju distribuciju da vidis dali je sve ok sa diskom …

zamjenio hdd, ram, koristio externi cd citac i usisao unutrasnost kucista :slight_smile:
instalirao debian 4.0 … sutra sledi dizanje servisa