I ako jeste kako!
Wine 20050725
I ako jeste kako!
Wine 20050725
Pa postoji mnogo MSN klonova za Linux a jedan od boljih, koji i ja povremeno koristim, je aMSN i ima čak i M$ alike skinove - ako je baš potrebno :lol: bez wine-a
Imam aMSN, njega i koristim, samo mene ovdje i sad zanima pravi MSN Messenger onaj mikrosoftski!
Ne skinovi…
Prvo sto ti treba jeste internet explorer. Njega mozes instalirati ali ti prvo treba neka komponenta (ne znam kako se zove). I kad sve to uradis pitanje je hoce li ti raditi. A szo ce ti MSN Messenger na linuxu?
[quote=Strucnjak]I ako jeste kako!
Wine 20050725[/quote]
Prijatelju moj … na ovo pitanje nećeš dobiti ništa osim
flamea, spama i gadjenja - ovo je Linux forum … Ako
uistinu želis MSN i njegove fancy mogućnosti, posslušaj
Dinka Metalca, inače uzmi aMSN …
Najnasminkaniji MSN klijent za linux je Mercury - jos je u beta verziiji i nije open source nego se samo moze besplatno dowlnoadovati.
Ima implementiran pored onih standardnih fazona takodje i Webcam podrsku, WINKS, Drawing (crtanje), custom smajlije itd… … Pisan je u JAVI pa na slabijim konfiguracijama zna biti jako spor
Amns nij los, mozda malo ruzan al kad se naviknes ok je, ja mislim da nema tu podrsku za audio/video sto je mainus .
Odo sada da trazim taj Mercury kad testni_hamno nije ostavio link al tu je brat google:)
Da i jos nesto amsn ima jedan plus a to je da se jako dobro ponasa i na slabi mashinama.
Samo da znate, ja sam pokusao koristiti Mercury. Ostavite li ga malo na idle, iskocice vam nekakav chat prozor, nakon toga samo mozete killati app A inace je super, samo da jos da nije JAVA.
[quote=Strucnjak]I ako jeste kako!
Wine 20050725[/quote]
:shock: =D>
Eh jah … Koliko ljudi, toliko cudi
GAIM, Kopete … Ima dosta dobrih messenger-a
Ma ja koristim aMSN kao sto rekoh, ima sve sto mi treba a mali je i lagan… Kopete mi se s druge strane ne svidja!
Htio sam to dici cisto da bih zezao kolegu iz office-a koji eto mora radit na linux-u al ga stalno kudi, pa ga zezam… A da vidi pravi MSN crko bi!!! No odustao sam ideje cim sam cuo da IE moram instalirati, to smece ne volim vidjet ni na windozima!!! :evil::evil::evil:
Ako ti se bas gleda MSN (tj. tvom kolegi) instaliraj mu Mercury kad bude malo bolji i stavi mu MSN skin.
Mercury je cak bolji od pravog MSNa, samo se malo rusi, kako rece Dinko, ali je, unatoc tome odlican.
A mozes uzeti i Gaim, stabilniji je nego aMSN (koji se meni jako rusi ), a uz pluginove ces ga dotjerati da bude k’o pravi…