Jel ovo moguce "kod nas"?

Heh “kod nas” znaci na Linuxu da odma obradujem one koji su kontali pljuvati po drzavi :p.Naime sinoc sam skinuo ovaj tutorial koji je za windows a vjerujem da ce mnoge ovdje zanimati i da bi voljeli vidjeti da ovo radi i na Linuxu.Radi se o Bihnet freezoni i “obicnom” netu u isto vrijeme.

http://rapidshare.com/files/116002/Tutorial_internet_FreeZona_by_DEXX.pdf.html

Za Linux bi tutorial stao na frtalj A4 stranice :wink: poenta je samo da imaš dvije istovremene ppp konekcije, jedna za standard druga za freezonu.

mislim da je testni_hamo2 ovo naštimao (reko mi igo)…

Da ali da li bi ono sto skidam sa freezone islo preko one free konekcije? To je ono sto nisam uspio skontati

tkpppoe (ili na mandrivi paket rp-pppoe-gui) omogucuje da se kroz user friendly UI prikacis na dvije konekcije.
Onda ostaje samo da dodas rutu za drugu konekciju. Dakle prvo se spojis na normalni bihnet, pa onda na free zonu. I uradis kao root
route add neka.ip.adresa ppp1
Tako uradis za sve servise kojima ces pristupati preko free zone …
i to je to …
(ovo se moze automatizovati - medjutim meni ne treba toliko cesto te kad mi zatreba uradim rucno…)

lol, ma to ti je ono joj jesi gl.p moram ti nacrtati…šalim se naravno na račun windowsa, mada respectujem rad onog DEnešto momka koji je to stavio za raju

ps:
ma ja ba, igo mi reko da je hamo napravio da radi onako kako treba da radi (free na free, nonfre na nonfree), još samo da se javi hamo pa ćemo saznati, btw ja sam na dialupu tako da… meni nemoraš ni crtati ni “skriptati” lol

Sve je to fino ali kako da ono sto skidam npr sa news-a i ftp-a ide na free zonu (ppp1) a ovo ostalo na obicni net (ppp0)

Hm pa ja sad rekao … :slight_smile:

evo recimo ovako

route add 195.222.33.239 ppp1
route add 195.222.33.207 ppp1
route add default ppp0

hamo has spoken! :slight_smile:
(ili ti: hamo se javio)

Eh evo uradio sam kako si rekao.Nisam uspio startati obe zajedno.Gdje ja vidim problem je sto obe pokusavaju da budu ppp0 pa ako jedna vec postoji druga ne moze.Nagradno pitanje: gdje da promjenim da npr. na Bihnet-free interface bude ppp1 :slight_smile:

jesi li koristio tkpppoe ?

rp-pppoe pa ./go-gui sto ti ga dodje isto :)=

To ti kažeš…