Još par bugova

Da, to sam odradi prilikom boota, pogleda na DHCP al to vecina mreza nema … Treba vidjeti u cemu je problem.

Utvrđen je uzrok problema i nadam se riješen:
http://start.linux.org.ba/BHLD_bugovi

Hvala na prijavi buga :slight_smile:

Ma nema na cemu, to radimo za sve nas ukljucujuci i sebe :slight_smile:

eh sad chemo na wireless mrezhe :stuck_out_tongue:

Imam mali problem sa kernelom 2.4 i Cisco Aironet 4800 (jer je PCMCIA i na PCI je prikopchana sa converterom PCMCIA to PCI). Problem je taj shto ne mozhe da prochita MAC adresu, dok u kernel-u 2.6 radi normalno.

Shto idu serverski paketi na distribuciju (apache, sendmail, sshd, squid, named…) kad ste na sastanku rekli da je BHLD samo za prezentacije (ili nisam dobro skontao).

Shto se tiche mrezhe nisam imao problema. Takodjer mi se javio problem oko framebuffering-a na router-u (using linux as router) ali kasnije sam parametre podesio.

Nervira me shto KDE prikazhe sve particije odmah prilikom startanja (shto ih u mom sluchaju ima oko 16, ima Adis screenshot).

Welcome message (screen) nema onih linkova kad se klikne o BHLD-u i slichno.

Ako se neko kachi preko dialup-a bilo bi korektno da se napravi neka firewall skripta. Jer sumnjam da che neki begginer konfigurisat sebi IPTables (moj prijedlog).[/img]

Koristi kernel “knoppix26” (na Syslinuxu)/

A to se ne može prezentirati Apache? Sendmail ti treba da bi ti kompjuter bio LSB compliant, sshd, squid, named ti trebaju za Knoppix Terminal server (bootaš Knoppix na gatewayu, na ostatku mreže uradiš network boot).

framebuffering? router?

Ti si izuzetak a ne pravilo :slight_smile: Ljudi vole da imaju pristup particijama sa desktopa.

Under construction. Slobodan si da doprineseš.

I šta? Neko će mu upasti u kompjuter i pobrisati kompletan ramdisk oooooo grooozzznooo… Root filesystem je read-only (nalazi se na CD ROMu). Zaista potencijalni napadač je vrlo limitiran, osim toga po defaultu nijedan servis nije pokrenut, ko zna pokretati servise zna i konfigurisati IPTables.

IPTables, ja sam samo prijedlog dao.

Using linux as router (star mi je box, na njemu imam jednu mrezhnu i jednu wireless karticu, iptables kao firewall itd…), tako da framebuffering neche da radi jer je stara mashina kao shto rekoh a i grafichka je sa 1MB memorije.

Shto se APACHE-a tiche, okay nije problem samo sam pitao.[/quote]

Ok, for the record: “knoppix vga=normal”