(K)Ubuntu i TV?

Naime imam jedan vrlo cudan problem. Racunar mi je povezan s TVom koji koristim umjesto monitora. Prilikom ubacivanja CD-a i ucitavanja sve normalno ucita ali se slika ne pojavljuje. Takodjer imam problem isti sa (K)Ubuntu 8.10 i kod monitora (nema takodjer slike), dok starije verzije rade super s LCD monitorom, ali na TV-u uopce nema slike, nakon bootscreena i ucitavanja. Cekao sam preko pola sata, a inace je dosta manje vremena potrebno da se citav live CD ucita. Takodjer, bitno da napomenem da nemam monitor prikljucen vec samo TV sa S-Video kablom. Windowse sam snimio i kod njih ima slike i sve normalno radi. TV je mali Samsungov SlimFit CRT od, cini mi se, 20 inca. (http://www.highdisplay.com/samsung-ultra-slimfit/) - isti kao na stranici samo potpuno crn.

Konfiguracija:
K8N ploca
AMD 64 Athlon 3000+ Newcastle procesor 2.01 GHz,
Gecube ATi Radeon 9600 Pro 256 MB AGP,
2x512 MB RAM DDR400,
LG GH22NP20 DVD-RW/RAM IDE,
WD800JB 80GB IDE HDD + WD1200JD 120 GB SATA HDD.

Probaj istovremeno ukopčati LCD i TV (radiće samo LCD) a onda otkucaj komandu xrandr. Trebalo bi da (između ostalog) piše i nešto kao TV connected (nakon čega je spisak rezolucija). Ako je TV disconnected onda ti nije prepoznat TV out (potraži malo na googlu u vezi tvoje kartice). Ako je connected kucaj xrandr --output TV --auto. Ako proradi, možeš u xorg.conf naštimati TV izlaz da bude default.