Kad narastem biću Linux Admin

Prije nekih dva mjeseca smo pisali o Kursevima u oblasti Linuxa. Igrom slučaja sam baš tih dana čitao neki članak o Linux-certificiranjima preko LPI -Linux Proffesional Instituta pa sam odlučio, kad već toliko vremena provodim :slight_smile: na Linuxu, da bar nešto Konkretno položim u toj Oblasti.
Znači prikupio sam sve informacije, literaturu, registrovao se i našao dobar forum za LPI.
Šta da kažem. Učio sam navečer po sat,dva, jer radim preko dana a i familija i prijatelji se nesmiju zapustiti.
Danas sam imao ispit LPI-101 sa RPM u 10h u Testnom Centru(Prometric).
Položio +cheers+
Sada ću se spremati za LPI-102 jer tek tada dobiješ certifikat “Linux-Admin”, znači ovo je samo prvo poluvrijeme. Mogu reći da bez učenja nemožeš položiti. Ko misli da je 10 Godina korištenja Linuxa dovoljno da bi položio, u zabludi je. Moraš recimo znati koji IRQ dobiju portovi dodijeljene od OS-a, ili recimo tu je Komanda od koju nikada nisam koristio a moraš je znati.
Teme se mogu naći na www.lpi.org. A sada odoh da nabavim nove Teme jer kako ono kažu: “Čovijek uči dok je živ”!

Čestitam!
Samo naprijed! :kul:

Hvala!

Cestitam ! Svaka cast !

Cestitke i sa moje strane …

Kolko se placa polaganje ?

Jah

Pa Baby ti si prava ljudina! Svaka čast, tako se stvari rade!

Hvala na cestitkama.
Polaganje se plaća 110 Eura po ispitu . Posto neman Kredit Card platio sam kesh pa ti obracunaju jos par eura troskova. Ispit traje 1,5 h i moras odgovoriti 68 Pitanja(većinom Multiple Choice).

Moram se za ovo raspitat jos, ovo bi mi znanje extra doslo na papiru…

Jah

Sve chestitke…

Brao! :wink: