Od wina sam se pravo odivako, treba mi IE na linuxu tek toliko da mogu samo testirat neke stranice.Inace koristim firefox al mi treba ovaj browser(v4 i 6).Kako da to uradim?
Inace slack koristim.
nikako!
khm… IE kao Internet Explorer? 8) paaaaaaaaa ja mislim da bi te Bill Gates personalno i licno ubio kad bi isprogramirao IE za Linux ( sto sigurno nije tesko sudeci po stabilnosti, brzini i pridrzavanju standarda na Winblowsu )…
Pozdrav
Ice
:D:D:D
Pored onakvih finih browsera ti hoces IE na linuxu…
A vi ostali, pustite covjeka da se zeza sa Wineom. Mozda bude prvi kojem je to uspjelo…
E ovo sam fakat moro da uradim iz furke :lol:
Ljudi meni treba IE na linux zato kad uradim dizajn stranice ona izgleda ok u firefoxu al posto nemam win kao ni IE javljaju se neke greške u IE jel ne mogu da zanemarim browser koji je na 2 mjestu posjetioca mog sitea.
Znaci ja necu da pisem nikakve kodove da glupi IE prevodim na linux i sl samo treba da u localhostu vidim kako to izgleda na IE i to je to.
@ABS kako si ovo izveo preko wine? or?
Poštovanje.
Probaj preko Crossover office-a. Pise da ga pozdrava ali ja nisam isprobao.
http://www.codeweavers.com/site/compatibility/browse/name?app_id=15
I ja mislim da je on ovo pokreno preko crosa, cekam odgovor da djaba ne skidam:)
Imao sam svojevremeno istu dilemu i riješio sam je tako što sam instalirao VMWare (www.vmware.com). Ako instaliraš pod njim Win98 i IE 6.0 (i ništa drugo), biće sasvim dovoljno brz za testiranje sajtova. Edit: A dodatna je pogodnost što se ne može zaraziti virusima ako uvijek pokrećeš sistem iz snapshota
A inače u jednoj od demo verzija CrossOver Offica koju sam probao prije nekih pola godine IE se mogao pokrenuti ali je redovno krahirao na određenim stranicama, tako da mislim da nije baš upotrebljiv za ove namjene jer se obično testira neki komplikovani DHTML a to će najvjerovatnije krahirati IE.
Ma cross jasta, bezze 5 minuta posla. Samo fakat dugo se nisam ovoliko napatio sa jednim browserom da dodjem do stranice i postam post
Anyways, Ale ti se drzi kad uradis site da on bude validan pa nije vazno u kojem browseru ga ocitas a on radi/prikazuje sve kako treba.
Nista skidam vec ovaj vine pa da vidim kako ce ici sa ovim IE.
Jos jedna ne vezana stvar postojil koji program u kojem je integriran ovaj validator normalno za linux
Firefox ima plugin preko kojeg se ponasa kao IE. e sad ne znam da li prikazuje stranice kao IE ili se samo identificira kao IE. vjerujem da ce ti neko odgovoriti.
imas taj validator na “quanta plus” html editor pod linux-om.
mada quanta plus koristi “tidy” tj. tidy.sf.net
[quote]Od wina sam se pravo odivako, treba mi IE na linuxu tek toliko da mogu samo testirat neke stranice.Inace koristim firefox al mi treba ovaj browser(v4 i 6).Kako da to uradim?
Inace slack koristim.[/quote]
snimi suse 9.3, na njemu imaš wine, snimiš IE preko wine-a, i pokreneš…