Kako do pasvorda :)

Reko kaaaako je :slight_smile:

Situacija je sljedeca:

• Urgenta je
  • SuSE 10
  • bihnet ADSL
  • pasvord upisan pri kreiranju adsl konekcije (u yastu) i nakon toga zaboravljen :S
  • u XP-u pasvord slucajno izbrisan
  • pasvord ocajnicki potreban (jer iz xp-a ne mogu da se konektujem) :slight_smile:

Kako procitati maskirani pasvord (zvjezdice) u SuSEtu?

Unaprijed hvala :o)

P.S. Shvatam da sam problem iznio na malo blesav nacin, ali cini mi se da je ovako najkrace…

u BiHnet pa nek ti promijene :lol:

:clap:

ODGOVOR JE NIKAKO :slight_smile: -> nazovi support nek ti promjene :slight_smile:

pa ja bi prekopirao te zvjezdice :smiley:

Pozdrav

Ice

[quote=IceBreaker]pa ja bi prekopirao te zvjezdice :smiley:

Pozdrav

Ice[/quote]
Mozda mu je password 6 zvjezdica?

:slight_smile:

Da li si pokušao pretražiti /etc/sysconfig direktorij?
Yast bi taj password trebao snimiti ili u clear text formi, ili makar base64 encoded ili sl.

P.S.
Kad već pričate o passwordima i zvjezdicama:
http://bash.org/?244321

ROFL

Ja bi za senilnost na tvom mjestu koristio keylogger na sopstvenoj masini :lol:

Nemojte ismijavati ÄŤovjeka u ozbiljnoj situaciji! :wink:
Helem mislim da će ti Bihnet support rado promijeniti šifru.

[quote=Adis]Da li si pokušao pretražiti /etc/sysconfig direktorij?
Yast bi taj password trebao snimiti ili u clear text formi, ili makar base64 encoded ili sl.

P.S.
Kad već pričate o passwordima i zvjezdicama:
http://bash.org/?244321[/quote]
Adise hvala ti :slight_smile:

Nisam jos pokusao, ali to je odgovor kojem sam se nadao, jer sam pretpostavio da je to neggdje zapisano kao regularni tekst, ali nisam znao gdje da trazim :slight_smile:

Da pojasnim svoju situaciju detaljnije radi ovih nekih… !@#!#%!

Nije rijec o mom accountu! tanananaaaa!
Account je tudji, a vlasnik accounta, neka firma, trosi oko 200 MB mjesecno, od mogucih 3 GB.
Da im kazem da ponekad koristim account, vjerovatno im se ne bi svidjelo jer bi mislili da ih to nesto kosta.

Hvala josh jednom, sve je tamo :slight_smile:

[quote=vekaz]Nije rijec o mom accountu! tanananaaaa!
Account je tudji, a vlasnik accounta, neka firma, trosi oko 200 MB mjesecno, od mogucih 3 GB.
Da im kazem da ponekad koristim account, vjerovatno im se ne bi svidjelo jer bi mislili da ih to nesto kosta.[/quote]
could you be more lame, please!!!

[quote=alzan][quote=vekaz]Nije rijec o mom accountu! tanananaaaa!
Da im kazem da ponekad koristim account, vjerovatno im se ne bi svidjelo jer bi mislili da ih to nesto kosta.[/quote]
could you be more lame, please!!![/quote]
Hajd budi malo odredjeniji

NEMOJ BITI GLUP AKO NISI !!!

Pozdrav

Ice

[quote=IceBreaker]NEMOJ BITI GLUP AKO NISI !!!

Pozdrav

Ice[/quote]
Sta je sad tebi? Glup sam, reci u cemu je problem?

[quote=vedran]Nemojte ismijavati ÄŤovjeka u ozbiljnoj situaciji! :wink:
Helem mislim da će ti Bihnet support rado promijeniti šifru.[/quote]
Stvarno mi nije bila namjera nikoga ismijavati nego se samo malo nasaliti.

@vekaz
Izvini ako sam te cime uvrijedio. Stvarno mi to nije bila namjera.

sumnjam da si glup, ali to sto radis je kradja ( sifre naravno, a samim time i traffica ). Ko zna kad ce neko jednog dana doci i zapitati se, kako smo prije samo 200 MB imali, a sad odjednom imamo 1,5 GB ( a isto radimo )… nadrljat ces… ako vec pomazes toj firmi, ponasaj se profesionalno…

Pozdrav

Ice

sumnjam da si glup, ali to sto radis je kradja ( sifre naravno, a samim time i traffica ). Ko zna kad ce neko jednog dana doci i zapitati se, kako smo prije samo 200 MB imali, a sad odjednom imamo 1,5 GB ( a isto radimo )… nadrljat ces… ako vec pomazes toj firmi, ponasaj se profesionalno…

Pozdrav

Ice[/quote]
Vec sam se prepao da mi neces odgovoriti, a bas me nasekir’o tvoj post.

Stalo mi je da ovo objasnim, izvinjavam se ako nekom trosim vrijeme…

Dakle, dobio sam pasvord od firme (nisam ga ukrao), i oni znaju da sam se ja par puta konektovao na njihov account. Konektuju se i neki radnici firme stalno i firma (direktor) nema nista protiv toga. Da se i dalje ponekad konektujem i povecavam traffic, to vec ne znaju.
Meni ne izgleda kao kradja, jer je download i dalje unutar limita, i moje konektovanje ih ne kosta nista.

Sta vi mislite?

Neovlašteno korištenje resursa.

Komšija ti dao ključ da mu preko ljeta čuvaš stan (ima sjajno kućno kino), ti napravio duplikat, kada komšija ode na zimski raspust, ti dolaziš u njegov stan gledati DVD-ove, i nadaš se da komšija neće primjetiti da je neko dolazio. Šta kada primjeti? Kako ćeš dokazati da nisi ništa stvarno ukrao?