Kako downloadirati VLC i gomilu smeca pride

ima nekih situacija u kojima bih dao sve da imam znanja i sposobnosti da oborim neciju stranicu!

iz za sada nebitnih razloga, trenutno koristim XP dektop za rad. i odlucim da nabacim VLC jer mi zatreba da pogledam kakav klip kad mi neko posalje. otvorim google o ukucam, vlc download i otvorim stranicu koja nudi VLC download. sve regularno. I bez razmisljanja, k’o najveci pocetnik, skinem VLC i kad sam pokrenuo instaler onda sam skont’o. ne mozes zavrsiti instaliranje ako ne instaliras par $%@#$#@% poput FindXplorer koje naravno mozes kanije obrisati, pa onda Yahoo toolbar (mogu misliti sta je na njemu) i jos kakvog smeca. i sta god da odaberes, prihvatio ili ne, checkirao ili ne - on ti instalira sve odreda. i ma koliko se trudio da prekinem instalaciju - instalacija je odradjena!!! govna (pardon my french) su se sjetila da nude za download free stuff i da usput dodaju svoje stvari, spam. e, volio bih da ih mogu oboriti vise nego ista na svijetu. ili da se nakacim na kompjuter njihovog direktora.
stomak me zabolio od muke jer im ne mogu nista…

ovo me podsjeti na jedan slucaj prije jedno desetak godina kada spameri nisu bili toliko prefrigani… neka firma je poslala neku reklamu tipu i tip ih je lijepo zamolio da ne salju vise. a oni opet. onda ih opet upozori, ali ovi nista. jos bili bezobrazni. onda tip napravi mali program koji im salje faxove jedan iza drugog tako da je fax do daljnjeg bio neupotrebljiv :slight_smile:

[quote=afan]ima nekih situacija u kojima bih dao sve da imam znanja i sposobnosti da oborim neciju stranicu!

iz za sada nebitnih razloga, trenutno koristim XP dektop za rad. i odlucim da nabacim VLC jer mi zatreba da pogledam kakav klip kad mi neko posalje. otvorim google o ukucam, vlc download i otvorim stranicu koja nudi VLC download. sve regularno. I bez razmisljanja, k’o najveci pocetnik, skinem VLC i kad sam pokrenuo instaler onda sam skont’o. ne mozes zavrsiti instaliranje ako ne instaliras par $%@#$#@% poput FindXplorer koje naravno mozes kanije obrisati, pa onda Yahoo toolbar (mogu misliti sta je na njemu) i jos kakvog smeca. i sta god da odaberes, prihvatio ili ne, checkirao ili ne - on ti instalira sve odreda. i ma koliko se trudio da prekinem instalaciju - instalacija je odradjena!!! govna (pardon my french) su se sjetila da nude za download free stuff i da usput dodaju svoje stvari, spam. e, volio bih da ih mogu oboriti vise nego ista na svijetu. ili da se nakacim na kompjuter njihovog direktora.
stomak me zabolio od muke jer im ne mogu nista…

ovo me podsjeti na jedan slucaj prije jedno desetak godina kada spameri nisu bili toliko prefrigani… neka firma je poslala neku reklamu tipu i tip ih je lijepo zamolio da ne salju vise. a oni opet. onda ih opet upozori, ali ovi nista. jos bili bezobrazni. onda tip napravi mali program koji im salje faxove jedan iza drugog tako da je fax do daljnjeg bio neupotrebljiv :)[/quote]
woow, fax DOS

Prva stranica na googleu za vlc download je službena VLC stranica koja nudi link za downoload na sourceforgeu.
Nije valjda taj installer pun smeća?

Pa jesi pokuso s nekim drugim player-ima?? jeli mora biti VLC?

Ja stvarno ne shvatam zasto svi nastoje da koriste VLC player, ja vec dugo vremena koristim Kmplayer 2.9.4 sa podlogom K-Lite Mega Codec i stvarno nikad, bas nikad nisam naiso ni na jedan video file da ga nisam mogao otvorit ili pogledat. Opet svako koristi kako je naviko.

[quote=Solaries]…

Ja stvarno ne shvatam zasto svi nastoje da koriste VLC player…[/quote]
Zato što jeee… superiška?

Usput, Afane, za ubuduće, probaj sa verzijom za koju ne treba instalacija (pod pretpostavkom da si prvi skinuo sa oficijelne stranice, a ne neki re-pack).

upravo sam ja instalirao novi vlc sa njihove sluzbene stranice i nije mi instalirao nista vise pored onoga sto je potrebno za player. ti si neki repack instalirao cini se.

Ako zelis da ti pokazem kako ces nesto defecati,ili neki exploit javi mi na pm …ja cu ti reci ovo legalno,a ti koristi ilegalno xD

[quote=aNTropocentrio]Prva stranica na googleu za vlc download je službena VLC stranica koja nudi link za downoload na sourceforgeu.
Nije valjda taj installer pun smeća?[/quote]
kada pretrazujem “VLC download” prvo mi izbaci VLC Free Download na gofree.com. da, da… to je reklamno mjesto, ali u brzini nisma obracao paznju. ma, sve bi mi bilo jasno da sam malo bolje gled’o, k’o sto gledam email-ove. ali u brzini insan napravi svakakvu glupost.

[quote=Solaries]Pa jesi pokuso s nekim drugim player-ima?? jeli mora biti VLC?

Ja stvarno ne shvatam zasto svi nastoje da koriste VLC player, ja vec dugo vremena koristim Kmplayer 2.9.4 sa podlogom K-Lite Mega Codec i stvarno nikad, bas nikad nisam naiso ni na jedan video file da ga nisam mogao otvorit ili pogledat. Opet svako koristi kako je naviko.[/quote]
jos dok sam bio na opensuse VLC je najbolje radio i jednostavno sam navik’o na njega. a, VLC koristim i na kompjuterima sa Windows i Mac OS-ovima. bas pokriva sve. :slight_smile:

[quote=meho_r][quote=Solaries]…

Ja stvarno ne shvatam zasto svi nastoje da koriste VLC player…[/quote]
Zato što jeee… superiška?

Usput, Afane, za ubuduće, probaj sa verzijom za koju ne treba instalacija (pod pretpostavkom da si prvi skinuo sa oficijelne stranice, a ne neki re-pack).[/quote]
ovo bas i ne skontah… probati instalirati sa verzijom za koju ne treba instalacija… hmmmm… dzaba reufe, ne kontam…

ma, da. o tome i govorim da sam skin’o VLC sa pogresne stranice. hebi ga, nisam znao da i to rade…

mislis kako provaliti nekome na kompjuter? ne, hvala :slight_smile: emocije su jedno ali moral i zdrav razum je nesto drugo.
ali, hvala ti u svakom slucaju :slight_smile:

E Reufe zaviri ovdikana: http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html i naći ćeš “Windows 7zip (No installer needed)”, tj. raspakuješ–pokreneš, bez instalacije. OK?

Na kojem ovo pretrazivacu? Google uvijek izbaci VideoLAN stranicu prvo (ponekad cak mislim i da se vole pa zato uvijek mlatim I’m feeling lucky kad ga skidam na windowsu).

Na kojem ovo pretrazivacu? Google uvijek izbaci VideoLAN stranicu prvo (ponekad cak mislim i da se vole pa zato uvijek mlatim I’m feeling lucky kad ga skidam na windowsu).[/quote]

a na to mislis… eh, da sam ja odmah dosao na ovu stranicu lako bih ja. bilo sta da sam izabrao bilo bi dobro.
:slight_smile:

Pouka: nikad, nikad, NIKAD, NIKAD ne klikaj na sponzorisane search results :smiley:

pa, bilo bi smijesno da kazem "nikad, nikad i bas nikad ne klikam :slight_smile: ali to je i moje pravilo. samo, eto, u brzini se svasta napravi…