Kako instalirati flash player za you tube?

Da li se moze i kako instalirati flash player za you tube?
Ja sam pokusavao par puta da instaliram ali nisam mogao kada pokusam izbaci mi 4 mogucnosti ali nijedna od tih verzija nije bila dobra! I kako rjesiti otvaranje Worda na linuxu posto je ovaj nacin bas spor i nikako da otvori? Unaprijed zahvalan.

Pozz

Prvo koja ti je distribucija GNU Linuxa, Word dok. otvaraš u open office-u.

Zz…

Ima jedna slicna tema mozda pomogne. Predlazem search prije otvaranja nove teme.

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=5914

ovo radi za sve distribucije

otvoriš terminal/konzolu

kucaš

wget -c http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/install_flash_player_10_linux.tar.gz tar xf install_flash_player_10_linux.tar.gz mkdir -p .mozilla/plugins cp libflashplayer.so .mozilla/plugins
otvoriš firefox

u url bar-u kucaš about:plugins

Openoffice je fakat spor kada treba samo pogledati fajl, posebno na slabijim računarima. Jedna stvar koja se dobro pokazala je instalirati onaj besplatni Word Viewer koji navodno radi savršeno pod Wine-om.

OpenOffice je grozno los sa MS Office fajlovima. Cak i kad treba spasiti dokument potraje nenormalno dugo. ODT radi ko curica :slight_smile:

imate sad ms office online, fino radi.
također i google doc more poslužit

[quote=kvaju]imate sad ms office online, fino radi.
također i google doc more poslužit[/quote]
A ima i ODT :slight_smile:

Interesantno, meni je obrnuto! Misliš li na DOC ili na DOCX? Ooo puuuno brže radi sa DOC formatom nego sa ODT (logično pošto je DOC binarni a ODT je zipovani XML).

Evo sam probao onaj hack sa povecanjem memorije koliko mu dajem da koristi na 128MB. Sad brzo otvara. ODT jos brze, momentalno :slight_smile:

E vidiš sa 512 MB RAM se računar zakuca na minut svaki put kad treba uraditi onaj autosave :slight_smile: dok sa DOCom nema tih problema.

BTW dok čovjek otvori browser i logira se na office online ili google doc i uploaduje fajl, mogao se do tada otvoriti openoffice :slight_smile:

Zavisi, ja dokumente najcesce “pregledam” kada stignu u attachment-u. Sto znaci da je browser vec otvoren i da je vec na gmail-u :slight_smile: