Kako instalirati graficku karticu za SuSE 9.0 Pro

Ima li iko da zna kako se instalira graficka kartica na ovaj OS.
Ja imam GeForce 2 MX400, imam i drajvere za nju, ali neznam
da ih instaliram.

Ja imam istu karticu, i kako se sjećam instalacija se mora odvijati dok X Server nije pokrenut, i moras imati instaliran source kernela. U Yastu nadji i instaliraj source kernela, zatim logujes se u konzolu kao root i ukucaj: init 3, i u direktoriju gdje ti je skripta za instalaciju drivera, ukucas ./nvidia…-sh ostatak ce se samo teci…

nv driver dodje sa distribucijom, pokreni sax, trebalo bi biti dovoljno, ako ne zelis 3d…

2D drajveri za GeForce kartice dolaze uz SuSE, i SuSE bi trebao automatski instalirati odgovarajuće drajvere (nv kao što Bakir reče).

Ako želiš 3D, prati Grungy-ev post i nema problema. (X-Windows pokrećeš ponovo komandom “init 5” )
Nakon instalacije NVidia drajvera moraš u Sax-u “uključiti” 3D ubrzanje. (Sax je dio Yast-a koji se bavi konfiguracijom grafičkih kartica).

Ako još nisi skinuo drajver onda je najlakši način da pokreneš “SuSE update”, i tamo odabereš dodatne opcije ( NVidia 3D drajver). Nakon što skineš drajver, sljedeći put kad se logiraš sve bi trebalo biti dure. (Trebao bi vidjeti NVidia logo prije prijave na sistem, a ako si paranoidan probaj komande “glxgears” i/ili “glxinfo”. Preporučujem i da probaš igru “torcs”).