Dobio sam novi laptop sa Susom 11 na njemu
Eh sada imam problema kako instalirati java runtime na njega.
Instalirao sam prateci upute sa Java stranice ali ne znam sad pokrenuti jar file s njim. (NPR Minecraft)
Isto tako zelio bi znati kako staviti neki file koji se nalazi u Home u hidden files ,tako da kada kliknem Show hidden files da mi se tu prikaze.
I zanima me vase misljenje.Trenutno koristim laptop kao glavno racunalo ,pa da li je bolje da izvadim bateriju i da mi stoji stalno prikljuceno na uticnicu ili da imam bateriju unutra i da koristim kablo.
Skines prvi ako ti je 32-bitni sistem ili onaj treci ako ti je 64-btini. Kad skines samo pokreni taj fajl tako sto kliknes na njega dva puta.
Za fajlove nisam razumio sta pitas.
Ja laptop imam oko godinu dana i nisam jos vadio bateriju. Izgubio sam na njoj 8% kapaciteta za to vrijeme, sto nije strasno. Na proslom laptopu, sam vadio bateriju i isto je bilo. Nzm sta da ti kazem. Generealno je bolje vaditi ako racunar stoji samo na punjacu ali eto meni nije bilo bas puno bolje.
Da li postoji mogucnost da file (koji ja napravim) stavim pod hidden files,tako d a mi se ne vidi kada uÄem u home,nego da se vidi kada oznacim Show hidden files ?
[quote=Creator]hvala na odgovoruâŠa za fajlove pitam:
Da li postoji mogucnost da file (koji ja napravim) stavim pod hidden files,tako d a mi se ne vidi kada uÄem u home,nego da se vidi kada oznacim Show hidden files ?[/quote]
Samo stavi â.â (tacku) na pocetku imena fajla! Npr. âfajl1.txtâ nije sakriven, dok â.file1.txtâ je sakriven!
Da dopunim bobya. Ako ÄeĆĄ veÄ vaditi bateriju ostavi je do cca 40% âpunuâ, i na hladnom mjestu, neko vrijeme. Ali da ÄeĆĄ joj produĆŸiti vijek na neki veÄi vremenski period, to baĆĄ i ne ide. Ali, naravno, trebaĆĄ paziti svoj ureÄaj.