Instalirao sam na masini swift game panel i sve sto treba.
Imam problem kako da izgasim da useri nemogu da se loguju na ftp, jer imaju webftp pa mi taj ftp pristup nije potreban.
Kad se loguje neko preko ftp moze da vidi sve moje fajlove citavog sistema.
Zelio bih to ukinuti,ali da mi poslije toga radi webftp bez problema.
hvala na pomoci.
Malo sam to gledao isprobavao ali onda mi se desi da ni webftp neradi nema pristupa.
Ali sam rijesio tako da stavim drugu sifru na ftp od webftp i zabranio da je korisnik nemoze da vidi.
Sad jos moram zabraniti pristup ssh masini. Jedini nacin je da u hosts.allow upisem da mogu sa svoje adrese da se logujem. Ali i tu moze nastati problem ako se promjeni ip i restartujes se masina a webmin se nepodigne nekim slucajem. Mada su sanse male za to, ali ipak. Jer mi ip nije staticna.
Mada cu dodati 3-4 ip adrese od jarana pa nekom ce ostati ista, za svakai slucaj.
Sta vi predlazete
Edit: Mislim da sam i ovo rijesio, nisam samo probo, jer kad stavim drugu sifru ftp kao sto sam napisao, korisnik nemoze da se loguje ni na ssh.
WebFTP dodje sa swiftom, vsftpd nema sa tim nista, tako da ne razumijem ovo sto si radio i da ne funkcionise?
Kako mijenjas ti uopste sifte za ftp usere?
sto se tice staitcke ne staticke ip, registruj se kod dyndns i podesi router za dinamicni dns, tako ces svom serveru uvijek moci pristupiti putem dns.
za ssh predlozio bi ti kombinaciju fwknop i ssh i samo onaj ko ima auth key/password moze pistupiti ssh
Da tako je, potreban je vsftpd da bi radio, Jer recimo usera kojeg dodam preko swifta stavim u vsftpd da nema pristup onda nema ni webftp pristup.
Za ftp usere mjenjam preko panela. Uglavnom frcera super.
OK, hvala na prijedlogu. Zasad necu nista dirati jer nema potrebe, ukoliko bude uradit cu tako.