Kako namjestiti kablovsku internet konekciju?

vozdra raja,
formatirao sam hard disk i instalirao novu ubuntu verziju 8.10.
kako da namjestim internet putem pppoe broadbanda. probao sam sa pppoe conf ali ne ide. isto tako sam vidio na jednom od blogova ovde kako podesiti za globalnet provider (i ni to ne ide).
moze li iko pomoci? ja koristim kablovsku konekciju a konektovan sam preko logosoft-a.
enes

sudo pppoeconf
koji je output komande…?

Da ne trosimo webspace, pretrazi forum.

[quote=enes]vozdra raja,
kako da namjestim internet putem pppoe broadbanda. probao sam sa pppoe conf ali ne ide. isto tako sam vidio na jednom od blogova ovde kako podesiti za globalnet provider (i ni to ne ide).
moze li iko pomoci? ja koristim kablovsku konekciju a konektovan sam preko logosoft-a.
enes[/quote]
Desni klik na Network Manager u tray-u, zatim “Edit Connections”, zadnji tab, “DSL”.

[quote=meho_r][quote=enes]vozdra raja,
enes[/quote]
Desni klik na Network Manager u tray-u, zatim “Edit Connections”, zadnji tab, “DSL”.[/quote]
Manual Network Configuration -> Manual Configuration -> Wired connection (Ether ili USB) pisat che ti, zavisi na shta ti se spaja modem… Zatim, tu podesi router da ti dodjeljuje ip automatski (DHCP)
Tu bi bio modem configurisan :slight_smile:
Pravljenje internet konekcije (profila) kliknes Manual Network Configuration -> Manual Configuration ->
Pont to point connection stavis da je ppoep
, upises username password, snimish, “Mozes da restartujes” a i nemoras. Lijevi klik na Manual Network Configuration -> Dial up Connections -> Connect to ppp0 via modem