Obzirom da imam problem sa tastaturom na laptopu (Asus eee PC901), tj. sa tab tipkom (kao da je stalno pritisnuta) moram je isključiti softverski. Taj sam problem riješio na sljedeći način:
xmodmap -e ‘keycode 23=’
Potrebno mi je da napravim start-up aplikaciju kako ne bih morao svaki put kucati gore navedeno u terminal. Napominjem da je moje znanje o Linuxu i programiranju izuzetno skromno, skoro pa nikakvo. Linux koji koristim je zadnja verzija Ubuntu-a 11.10
Ja mogu pomoci malo hardwerski, lagano skini plastiku od te tipke i vidi stanje gumice na kojoj je kontakt od grafita, slobodno kao povuci prema gore lagano i vidi dal ce ti biti vidno odvojeno da nepravi spoj dole na dva kruga, ako ti i dalje bude prisutan spoj nije ti problem u tastaturi, hardwerski je ispravna ( moze biti druga nek tipka da pravi spoj ) jer vise njih ide preko istog voda.
Želim da zahvalim Adisu na pomoći, stavio sam u home folder .xmodmap sa komandom ‘keycode 23=’ i funkcioniše :-). Prvobitno sam pokušao hardware-ski riješiti problem ali nije moglo nikako.