Kako naštimati da se naša slova pojavljuju i u pdf dokume

Zdravo,
samo pitanje ako neko zna …
imam naša slova u office-u tj ššššđđđđžžžžćććčččč
ali kada nešta otipkam u open office writer-u i kada kažem da mi to što sam otipkao exportuje kao pdf dokument tada se ššššđđđđžžžćććččččššđđ
gube tj na njihovom mjestu u pdf dokumentu stoji prazno
Da li neko zna šta treba naštimati

pozdrav

Meni radi. Meni nasa slova ne rade na KWriteu, ali rade na OOWriteru i kada ih exportujem u pdf prikazana su nasa slova. Mozda si koristio neki font koji pdf ne moze reprodukovati. Meni se to desavalo sa nekim fontovima (mali broj njih) ali sva ostala rade…

pa koji font ti koristiš ako nije tajna :slight_smile: :smiley:

Moguće je da je loš PDF čitač koji koristiš. Probaj sa Adobe Acrobat Readerom.

e može kada ga otvorim u drugom pdf pregledniku

hvala
pozdrav

Steta sto ne moze attachment na ovom forumu (Jel ima att. negdje da se stavi?) poslao bih ti kako izgleda .swx i .pdf file. Uglavnom, probaj defaultni font.

EDIT: Koji si PDF viewer koristio?

Pogledaj da li su ti instalirani svi ghostscript fontovi (standardni i dodatni).

S.

Sad cemo se prebaciti na drugi sw (punbb), pa cemo gledati da ubacimo i tu opciju.

Iz čega otvaraš pdf? Ako je iz Konquerora ili sa KDE desktopa, probaj podesiti default aplikaciju za PDF datoteke na KPdf. Problem se javlja kod KGhostview ili starijih verzija KPdf. Ako imaš KDE 3.2 ili stariji i odgovarajući KPdf mislim da ćeš morati da se držiš Acrobat Readera dok ne napraviš upgrade. Što se tiče Gnome preporučujem Evince pdf reader.

Ili pak da probas sa xpdf. Ako taj prikaze zabrljan .pdf, onda je fajl lose generisan.

Meni fino radi sa Acrobatom, xPdfom i KPdfom…za ostale ne znam ali bi trebali svi raditi (osim ako bas nisu kanta).

Da možda encoding gdje ne igra ulogu? cp 1250 ? jesil probao ovaj?

Ne igra, pošto je enkoding i font ugrađen u PDF dokument.