Elem, prije mjesec dana sam zakupio reseller hosting.Problem je bio slijedeci: ja sam mogao pristupit svim stranicama na svom hostingu, neki od ostalih korisnika jesu, neki nisu. Kako su svi hostirani projekti moji projekti, u saradnji sa par prijatelja, i svi projekti su u fazi izrade, nisam imao musterija koje bi se zalile.
Cudna situacija 1: Od kuce nisam imao problema sa pristupom stranicama, ali kad sam sjeo u “Trasu” pa zatim i “Prirodu i Drustvo” za sve moje stranice je izbacivalo “Page Not Found”. Isprva je izgledalo kao problem sa konekcijom. Sljedeci dan opet obidjem ista dva kafica, i mogu pristupit stranicama.
Cudna situacija 2:ljudi koji su se konektovali sa win viste i win7, plus ja sa linuxa, su mogli pristupit stranicama, dok je 90% pokusaja sa xp-a rezultovalo sa “Page Not Found”.
Cudna situacija 3: Kad god bi neko sa wifi konekcije pokusao da otvori stranice izbacivalo bi istu poruku, dok bi meni u isto vrijeme sa kucne konekcije stranice otvaralo bez greske.
Eh sad, scenario registrovanja domene i hostinga je bio sljedeci.
1.Kupio domenu kod GoDaddy-ja
2.Kupio reseller hosting kod Hostgator-a
3.Podesio private name servere na GoDaddy racunu.
Rijesenje za navedeni problem koji me je mucio kod hostinga je sljedeci: U korisnickom panelu, za vas reseller hosting, potrebno je da u dns postavkama, pod A records navedete ip za ns1 i ns2. Popravka za nesto sto me mucilo 20 dana je trajala okruglo 30 sekundi i od tada hosting radi bez problema.
Za one koje bude mucio slican problem, evo i adrese sa kompletnim upustvom: http://support.hostgator.com/articles/domain-names/dns-update