Eh, koristim suse 9.3 i naumpalo mi da stavim password na folder, ali ono fino kada se klikne da izbaci da se ukuca password (moze i root) kao sto se desi kada pokrecem YaST, ili nesto slicno. Sad za sad promjenim u properties na forbidden ali to je bezveze jer svako to opet moze vratiti. Mozda je pitanje trivijalno, ali tek sam mjesec i po na linuxu, a windows ima 20 000 krugova mahanja :lol:
zar ti nije lakse napraviti premisije na directory ? (recimo napravis grupu koja moze da cita/pise u tom folderu ?)
zar ti nije lakse napraviti premisije na directory ? (recimo napravis grupu koja moze da cita/pise u tom folderu ?)[/quote]
Predlog je dobar ali ako hoces jos bolju sigurnost onda je kripcija OBAVEZNA.
Nesto poput ovog http://portal.suse.com/sdb/en/2001/06/jsj_crypto_filesystem_mini_howto.html
exorcism hvala za reply, ali u ovom momentu se ne radi sta je lakse nego sta mi je ljepse i interesantnije. Ja sam jedini user na racunaru to je cisto onako mi naumpalo, eto da covjer tu moze ostaviti neke bitne stvari ako bi neko nekada cackao jer sada svima hvalim i pokazujem kako linux izgleda, pa mi nekada ostanu za racunarom bez nadzora hehehe, a ne bih da mi “nestanu” neke bitne stvari.
sahbaz sada cu da pogledam taj link…
Suse nema podrsku za to AFAIK, Mandriva ima
Vedrane vjerovatno si mislio reci da Mandrake ima GUI za to jer svaki “linux” ima tu mogucnost :lol::mrgreen:
Naravno