skinem stalno neki fajl koji ne mogu otvoriti i ne mogu nista s njim,izvinjavam se ako je vec bila tema al se ne snalazim bas s linuxom,ima li neki link da se to updejtuje radi li to neko negdje
Pod pretpostavkom da pod “mozzila” misliš na Firefox, za početak ćeš trebati dati par informacija:
-
Koju Linux distribuciju koristiš (Ubuntu, Mint, Mandriva, openSUSE…)? Možda bi najbolje bilo, ako nije problem, da otvoriš Terminal i kucaš komandu:
uname -r
te zalijepiš ovdje dobijeni rezultat. -
Koju verziju Firefox-a trenutno imaš instaliranu (u Firefox-u: Help > About Mozilla Firefox)?
-
Na koju verziju Firefox želiš nadograditi?
na zadnju imam neku 2.5 mali laptop s linuxom nemam pojma koji …i ne znam gdje vam ima taj terminal cccc
2.0.0 11 ta verzija i zeljela bi sto noviju
ovo su mi rekli ali mi treba updejt firefoxa hitno
Edit: dodao sam quote tag
Jedini način za update firefoxa je da instaliraš noviji Ubuntu ili Mandrivu na taj laptop, znači reinstall kompletnog OSa. Preporučujem Xubuntu.
S obzirom da nikad očima ne vidjeh xandros ne mogu kazati kako to odraditi preko package manager-a (pod uslovom da ga ima; ako se dobro sjećam, xandros je “dead as dodo”
Možeš probati download firefox-a sa oficijelnih stranica, zatim raspakovati dobijenu firefox-3.6.6.tar.bz2 arhivu (neki arhiver tipa file-roller-a bi morao biti prisutan). Nakon raspakivanja, vidjet ćeš folder firefox unutar kojega ima podosta file-ova. Dvostruki klik na file firefox bi trebao pokrenuti firefox. Probaj ovo pa javi ide li.
meho_r: nemoguće je odraditi update jer taj OS na eeepc-u koristi neku stariju verziju gtk koju je Mozilla odbila da podrži u verzijama novijim od 2.0.x. Mogu ti naći referencu na bugzillu ako ti je stalo.
OK, radi mene ne moraš tražiti, vjerujem ti na riječ
ariella123, čula si Vedrana. Prema tome…
to raspakivanje ne radi probala sam,sta je bug zilla,i probalasve ponovo instalirat ni to ne ide…
Kao pouzdano rješenje za Ubuntu koristim ubuntuzilla.py script sa http://sourceforge.net/apps/mediawiki/ubuntuzilla/index.php?title=Main_Page …
Ako se ne varam, Firefox skinut sa oficijelne stranice i instaliran u user direktorij bi trebao imati funkcionalan autoupdate (kao na windowsima).
ima al do 2.0.0 11 znaci kasni jedno desetak updejta otprilike