E, ovo ti je fakat dobra stvar. Jedino me brine da nebi pobrisao poruke koje nisu SPAM, ali imaju SPAM karakteristike (npr. svi su korisnici u BCC-u). Moze li se to ista bazdariti (sto bi Djuro rekao)?
Jeli to nesto sto je na prodaju ili je dozvoljen download? Takodjer, dali (jedna rijece?) radi sa bilo kojim mail file formatom (npr. ja koristim Evolution i nemam osobnog mail servera)?
pozdrav,
Benjamin
Ukratko:
AntiSpam.pl je još uvijek u razvoju, radim na njemu u trenucima kada nemam šta drugo raditi na poslu, a koji su trenutno rijetki. Čim ga dovedem u neko upotrebljivo stanje, objaviću source pod GPLom i postaviti obavještenje ovdje.
Konektuje se putem POP3 protokola, znači trebao bi raditi sa svim mail serverima, pa čak i Exchange Njegova predviđena primjena je kao aplikacija za obavještenje o novom mailu (kao npr. biff, Korn, KBiff i slični), dakle kada stigne nova pošta ona biva provjerena za spam/viruse, pa ako je regularna iskoči obavještenje tako da se onda može pokrenuti omiljeni mailer (Evolution ili neki drugi), a u samom programu je integrisana vrlo ograničena mogućnost preview-a same poruke (namjena je da se provjere spamovi za slučaj da promakne nešto korisno).
Kao backend se koristi SpamAssassin koji po mom iskustvu ima oko 5% false negative (propuštenih spamova) i znatno manje od 1% false positive (filtriranih regularnih poruka). Treniranje se može postići preko integrisanog bayesian filtera, takođe je moguć blacklisting/whitelisting, ali ove opcije nisam ugradio u sam AntiSpam.pl možda u nekoj budućoj verziji. SpamAssassin se može vrlo lako instalirati preko RPM/DEB/tar.gz paketa koji postoje za gotovo sve distribucije.
fina stvarcica… bas me interesuje kako ce izgledati kad bude za download… nadajmo se da ce vedran imati vise slobodnog vremena na poslu
Pozdrav
ICE
hocel to ubrzo Vedrane??
Pozdrav
ICE