KDE 3.2.0 - Konacno!

Tradicionalno slashdot je prvi da ovu novost objavi, naravno pored same kde.org stranice. U ovom trenutku, kde stranica nije dostupna, valjda zbog opterecenosti. Vec postoje rpm-ovi za neke distrubucije, kao sto je SuSE, download:

ftp://bolugftp.uni-bonn.de/pub/kde/stable/3.2/
ftp://ftp.kde.org/pub/kde/stable/3.2

Cim skinem pisem, sta ima novo :slight_smile:

mirrori:

http://www.se.kde.org/
http://www.at.kde.org/
http://kde.pandmservices.com/
http://kde.oregonstate.edu/

Upravo sam objavio tu i par drugih zanimljivih vijesti na novosti.linux.org.ba. Interesuju me vaši komentari.

BTW Sanele jesi li napustio rad na novostima ili je to samo privremeno za vrijeme ispita?

Kako sam ja shvatio, treba pored samog KDE-a, skinuti i lang rpm-ove, Npr.

ftp://ftp.tiscali.nl/pub/mirrors/kde/stable/3.2/SuSE/noarch/kde3-i18n-bs-3.2.0-0.noarch.rpm

Nije obavezno, naravno :slight_smile:
Nemojte skidati sve, ima ih puno.

Naravno da nije obavezno, mislio sam reći, da, ako želimo imati prevod na Bosanski jezik, moramo posebno skinuti rpm. Upravo završavam sa skidanjem novog KDEa, ali mislim da nije neka velika razlika u odnosnu na Dobru Vodu.

Ne razumijem čemu tolika frka i trka oko novog KDEa… Mislim da je problem u tome što ljudi trče za novim KDEom zbog njegovog izgleda a ne zbog njegovih pravih kvaliteta… Iskreno rečeno nije mi bitno koristio KDE verziju 2.0 ili 3.2…

Uglavnom, koristim KDE 3.2 zadnjih 5-6 sati, i nisu velike promjene, u odnosu na Dobru Vodu (fizicki gledano :)) ali je stabliniji, i manje mi memorije jede…i ucitava se brze. Takodjer, ovaj novi KDE ima simpaticnih animacija.

Pa uglavnom brzina. Osim toga ja koristim Konqueror koji je znatno unaprijeđen. Isto tako, poboljšana je podrška za IMAP u KMailu tako da možda konačno pređem na IMAP. Kopete i Quanta su isto unaprijeđeni, ali njih se može i zasebno instalirati.

Brzo i napucano graficko okruzenje sa minimalnom potrosnjom ram memorije. Ja zaista nemam nista protiv toga. Pa dobro mozda i nije minimalna potrosnja ali uvjeti ne dozvoljavaju manju potrosnju. Volio bih to uskoro isprobati i na svom komp. Nedavno sam testirao Dobru Vodu medjutim imao sam stravicnih problema sa zvukovima al nadam se da mi se ista stvar nece desiti u stabilnoj verziji.