KDE4 je out za 4 dana, Google organizuje jednu finu stvar, te ako je ko u mogucnosti (samo da dodje Google sponzira ostalo) nek definitvno posjeti Mountain View, CA
Takodje tako isto i Google i KDE “zagovaraju” da se odrze partiji sirom svijeta pa makar to bio i najobicniji office
Takodje bilo bi veoma fino u cilju promoviranja i Sarajeva a i citave Linux scene u Bosni i Hercegovini da se medju ostalim mjestima vidi da ce se jedan takav i event odrzati u Bosni i Hercegovini
Tako da je moja sugestija a i pitanje da i mi tako nesto odrzimo. Mislim da ne bi bilo lose da se svi nadjemo malo, nista posebno, te samo da se svi zajedno skupimo (nismo se dugo vidili svi zajedno u LUGBIH, i malo to proslavimo.
januar je četvrtak Dakle mi se svakako sastajemo, a možemo podići KDE 4 na računarima u Trici i dijeliti ljudima CDove sa KDE4 tarballs i paketima za razne distribucije (možda i livecd?) Nešto više od toga se ne isplati organizovati jer nema ni ko ni kada ni za koga.
Nema potrebe, zvaničan datum eventa je 17-19. januar (KDE je prilično redovan ali znalo se desiti da release bude prolongiran za dan-dva tako da ne bih planirao ništa tako brzo)
Ok, najavljujem KDE 4 release party za četvrtak 17. januar. Mjesto: Trica@ETF. Vrijeme: 18:00. Radnja: testiranje KDE4 na računarima u Trici, podjela CDova sa sourcecode i paketima za aktuelne distribucije (ovisno šta bude objavljeno do četvrtka).
Ako ne bude nekih komentara do sutra naveče, okačiću vijest na Oglasnu ploču i KDE wiki.