KDE Edior za C/C++

Kao sto naslov kaze, zanima me koji editor koristite za C/C++ u Linuxu naravno ?
Zelim da se opredjelim za neki za dugogodisnje staze pa me zanima koji je po vama “najbolji” ?

vi

:smiley:

Ozbiljnije malo, kate je super editor u KDE-u.

sublime text 2
http://www.sublimetext.com/2

nije open source ali je besplatan za isprobati bez limita vremena isprobavanja (wink wink) …

Evo ja testiram Anjutu, codeblocks i eclipse, djeluju mi bogati ali defintivno cu da bacim pogled i na gore navedene :0).

Pa ti onda ne trazis editor nego IDE.

Ima negdje tema o razlicitim development environmentima, pogledaj po forumu.

Kojeg su obima ti projekti sto pises?

Ako je nesto malo, IMHO IDE je vise opterecenje nego pomoc.

Ako editor onda kate, u njemu mislim sa F4 otvoris terminal ispod i odma mozes kompajlirati.

Sublime Text je super.

Generalno, ako ćeš hardcore (ono bez gui-ja) administraciju onda vi(m), ako ćeš pod grafičkim okruženjem povremeno editovati pokoji fajl, onda imaš standardne GUI editore za GNOME/KDE Gedit/Kate… a ako ćeš development (C/C++, Java, PHP, Python itd) onda eclipse ili netbeans, to ti je mainstream, a uvijek ima onih koji će ti preporučvati svašta nešta.

Recimo za KDE c/C++ je popularan bio Kdevelop, ali opet… kažem mainstream vs ostali

Poslednja dva dana sam provjerio par njih i iskreno, Eclipse mi se za sada cini bas super je sjecam se da sam ga za PHP cak koristio u Windows-u nekada davno.
Sve u svemu, vecina gore navedenih u ovom topicu su super, sve zavisi na sta naviknes i sta ti vise odgovara.
U svakom slucaju hvala svima na odgovorima :).

Ja sam u novoj firmi poceo koristit phpStorm i Sublime Text 2, moram rec da sam super zadovoljan s njima. Za sysadmin cudesa jos uvijek koristim nano (dzaba, nisam hardcore) mada ako nema moze se i sa vi, nije problem.

Pošto je ovo topic za mišljenja… KDE sam ponovo instalirao isključivo radi Kate, eto možete misliti koja je to žrtva :smiley:

KDE 3 ili KDE 4? :smiley:

KDE 4

Sta ce to bit? Staris? :smiley:

Emacs bitches! :smiley: :smiley:

Ja sam Vim fanatik, ali me SublimeText oduševio opcijom - enable vintage mode - koja Sublime pretvori u Vim. Uglavnom, Nidla je dao lijep odgovor po pitanju izbora editora/ide-ova. Moje iskustvo je da su ide-ovi praktično i moderno rješanje za mainstream programiranje ( web i desktop ), ali mene nakako udaljavaju od srži aplikacije pa radijem biram bazične tekst editore iz familije textmate, notepad++ …

Notepad ++ sam koristio dugo godina u Windows okruzenju, nisam iskreno ni znao da je uradjen i za Linux iako sam znao da je opensource.
Jako sam staromodan i volim cistinu, jednostavnost. Mrzim bilo kakve interface-e koji su pretrpani ili da kazem nabudzeni svim i svacim a u sustini se od toga 5% koristi.

Znam da je slobodan kod ali nije on pisan za linux. Iskljucivo win koliko znam.

Pa jel jest il nije? :smiley:

“Notepad++ is a free (as in “free speech” and also as in “free beer”) source code editor and Notepad replacement that supports several languages. Running in the MS Windows environment, its use is governed by GPL License.”
Oficijalno ne, mozda nesto unofficial :slight_smile: