U ovom slučaju je zakazala Linusova izjava:
"Only wimps use tape backup: real men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it "
P.S.
Dobro pazite na SCM alate! I git i mecurial detektuju izmjene datoteka po timestampu i veličini datoteka, a ne po kontrolnoj sumi (sha1).
Također, dobro je imati backupe i s vremena na vrijeme pokretati punu verifikaciju repozitorija i njegove historije.
U ovom slučaju je zakazala Linusova izjava:
"Only wimps use tape backup: real men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it "
P.S.
Dobro pazite na SCM alate! I git i mecurial detektuju izmjene datoteka po timestampu i veličini datoteka, a ne po kontrolnoj sumi (sha1).
Također, dobro je imati backupe i s vremena na vrijeme pokretati puno verifikaciju repozitorija i njegove historije.
Happy hacking :-)[/quote]
neki dan skidam suse kad nod32 vrišti… neko se ugradio na mirror
Ja nisam mogao vjerovati kad sam procitao da likovi nisu imali nikakav backup sa kakvom takvom validacijom, ali zato neka se za**bavaju hoce li staviti DBus u kernel ili nece. Fuj.
Ako sam dobro shvatio bas su imali srece sa tim serverom koji je bio u pripremi za prebacivanje na novi (novi hardver), i jedino je na njemu bio validan backup. Svasta.