KDE4 pitanja

Evo nemam više ideja šta da guglam pa da vidim da li neko ovdje zna kako riješiti ovih par stvari koje mi smetaju na KDE4:

  • Kako postići da desktop pager NIJE transparentan? Kažu da je to do teme, ali isprobao sam sve netransparentne teme i pager i dalje ima transparenciju zbog koje se ne vidi šta je na njemu dok se ne poveća više nego što mi se sviđa.
  • Kako spriječiti da slova nestanu sa taskbar buttonsa (ona traka dole sa otvorenim prozorima) kada dugme postane manje od nekog thresholda? Može li se negdje konfigurisati taj threshold?
  • Kako spriječiti da se AkonadiTray automatski pokreće? Disablovao sam Nepomuk i Akonadi svugdje gdje se može disablovati ali ovo kino se i dalje starta i mora se ručno ići na quit.

Pogasi efekte. Mozda pomogne.

Pogašeno, opet isto. Samo je pager transparentan, ostalo nije.
Evo slike da pojasnim

Vidiš da se ne može pročitati šta piše na desktopima zbog neke glupe transparencije. Vidiš da ostatak panela nije transparentan. Vidiš i kako je nestao tekst iz taskbar dugmadi vidi se samo ikona.

E a negdje se to moze podesavati u system settings pa appearance (ja mislim). Ne znam tacno ali moze 100%. Pogledacu kad dodjem kuci.