KDevelop bolji od VS.NET?

http://programming.newsforge.com/article.pl?sid=05/04/12/1357202

Šta mislite?

Ova “recenzija” je ocijenjena jednoglasno kao najlevatskija u zadnjih 3 mjeseca na osnews.com. Nazalost, s pravom :rolleyes: Mislim definitivno poređenje neuporedivog.

Cuj ovo:

[quote]KDevelop is more feature-rich than Microsoft’s product – and we’re talking actually useful things here – more flexible, and better integrated with different programming languages, frameworks, and third-party applications, and it has a less clunky user interface than the commercial contender.
[/quote]

KDevelop, za neupucene, je tezak citavih 15 MB, a VS.NET dodje cini mi se na preko nekoliko DVDova.

I dobar je, na kraju kaze “Koncluding” :D:D:D

Slažem se, recenzija je popriličan promašaj. Pojma nemam šta je autor htio da kaže? Kdevelop bi htio biti Visual Studio klon, pogledajmo istini u oči, taj dan je još daleko.

btw, UNIX za razliku od winblows-a ima jaaako dobar shell, gomilu alata čija je jedina svrha rad sa tekstom, pretraživanje i editovanje… tako da nema potrebe za klasičnim IDE sistemom (u Windows smislu). emacs i vi se mogu skriptirati do besvijesti, a komercijalni IDE alati poprilično slabo. Da ne duljim, koristio sam neka fancy IDE okruženja (Delphi i Visual Studio), ali se definitivno isplati makar probati the right way (unix way). vim-u trenutno fali intelli sense, ali pogledajte listu želja za vim 7.0 - http://www.vim.org/sponsor/vote_results.php

i i, da ne bude poslije flejma, emacs je bolji operativni sistem, a vi je bolji editor :wink:

eto covjek sam priznaje da je povrsan, a bezvezno bi bilo da se raspravljamo… sama cnjenica ( kako vec neko rece ) da VS dolazi na par dvd.ova pobija Kdevelop…

Pozdrav

Ice

Objasni to studentima ETFa :slight_smile: inače slažem se sa svima, ali eto bilo mi interesantno da je neko proglasio KDevelop boljim od VS.NET :wink:

EVO SVECANO PROGLASAVAM KDEVELOP BOLJIM OD VS.NET-A.
YEAH!!!
:slight_smile:

joj, kako glupo zvuci “kdevelop VS VS” (vs = versus = protiv)

sta da kazem … nisam bas nesto gotivio kdevelop, a od svih “vs”-ova, najvise mi se svidjala sestica (6) i to pogotovo Visual Basic koji je bio panglija zesca, to je vjerovatno najbolji programski jezik (okruzenje stagod!?) za zgrtanje para na ovim prostorima !

:slight_smile: Slažem se.

prvo kao prvo… u paketu ti dodje 1 DVD na kojem imas
Visual .NET
Visual Studio C i valja C++ (mozda samo 1 ili oboje ne znam)
Visual J# i jos kojekakih s****a i tako se skupe ti MB jednostavno nepotrebnim kopiranjem podataka…
drugo, iako je 15 MB ne mora znacit da nije bolji, a cini mi se da je vise od 15 MB (ne znam sad napamet)
trece, ti u Kdevelopu mozes pisat, QT, SDL, C++, i mozes koristit funkcije koje se nalaze u gtk++ kde i slicnim librariesima, dok na onom DVDu ti dodje sve, iako dosta dodje i uz Windows…
nisam napravio precizno poredjenje ali
uglavnom ocu da kazem da nemores tek tako gledat… :wink:

VS.NET instalacija je tako velika izmedju ostalog zbog MSDN library-a, koji je objektivno preko potreban vecini korisnika. Express edition je npr. besplatan, lagan, a u isto vrijeme sasvim dovoljan vecini ljudi koji ga ne koriste profesionalno.

Iskustvo sa KDevelopom mi je prilicno povrsno, nisam radio nista specijalno, ali ne treba biti genije da bi se shvatilo da nije ista kategorija kao VS(koji je definitvno najmocniji IDE koji sam ja probao).

pa gdje nije bolji…heh :clap:

Jesi li probao Eclipse ?? Meni Eclipseova plug-in arhitektura je mnogo mocnija od MS-ovog zatvorenog IDE-a …

Eclipse je vec druga prica. Ipak, VS je “all in one” developersko rjesenje(a kao takvo funkcionise odlicno), i na to sam ciljao kad sam rekao “najmocniji”.