Zanima me ima li neko prijedlog za linux verziju ili ekvivalent KDX server-a koji moze funkcionisati sa HS-om. Volio bih da besplatno skidam sadrzaj koji postavljaju korisnici.
Ako sam te dobro razumio ti zelis da skidas sa tog servera a ne da ti hostas novi server ? Prema tome, tebi ne treba server nego klijent aplikacija. Morat’ ces se potruditi da ga nades na netu jer postoji nativna aplikacija napisana od iste kompanije koja je pisala i kdx server ali nazalost ta kompanija (http://www.haxial.com/) je prestala sa radom.
Update:
Ne bi bilo lose da i odes na forum ovog cika džoje pa da priupitas ljude za pristupne podatke kao sto je ip servera jer nisam uspjeo vidjeti to na ovoj stranici ( doduse, nisam se dugo ni zadrzavao ) a ova win verzija koju oni dijele je “modifikovana za laksi pristup” sta god to znacilo… Ako se uspijes spojiti, postavi ovde proceduru kroz koju si prosao, ima nas jos kod hs-hkb-a
jos jedan problem…sad uspio sam otvorit kdx i nakon postavljanja adrese i pokusavanja konektovanja javi mi se greska TIMED OUT, nece da me konektuje, ima li ko slican problem?
Ako si tacno ukucao ip adresu onda problem moze biti da ti interfejs od modema nema ip adresu (lokalna ip). Pokusaj ukucati:
X zamijeni sa brojem interfejsa na kojem ti je modem. Ako si prikljucivao preko usb-a onda je to vjerovatno eth1. Ako si prikljucivao modem preko mrezne kartice onda pokusaj sa eth0.
wmaster0: unknown hardware address type 801
SIOCSIFADDR: No such device
ethX: ERROR while getting interface flags: No such device
ethX: ERROR while getting interface flags: No such device
wmaster0: unknown hardware address type 801
Bind socket to interface: No such device