Nisam znao gdje da napisem ovu temu pa je evo pisem ovdje.
Imam svoju mrezu koja radi na mikrotiku , eh sada me zanima pošto hocu da podignem free zonu preko kdx - a . Kako to da uradim , trazio sam kdx server ali link ne radi kod ove firme koja ga je proizvela , pa mi treba link gdje da skinem .
Ako moze neka pomoc oko toga jer ja mislim da to ide na windows platformu.
KDX client/server je proprietary software koji koristi closed-source modifikovani FTP protokol i kao takav nije predmet diskusije na ovom forumu. K tome jos i ugasen kao proizvod. Vrijeme je da se koriste otvorene tehnologije koje su u trendu. Pozdrav.
Mozes koristiti bilo koji drugi file-sharing protocol (http, ftp,…), to nije upitno. Sve je do postavljanja (podesavanja routinga i accountinga, bandwitha itd.) free-zone kao mreze kojoj pristupa samo odredjena gruba korisnika/klijenata.
Na šta misliš pod “free zona”? Jedino za šta ja znam je usluga pojedinih providera gdje se možeš konektovati tako da ti se ne mjeri saobraćaj, ali ti je pristup ograničen na lokalne servere tvog ISPa.
Kompletna mreza je 1 broadcast domena. U njoj pustis dhcp server, svi korisnici koji se spajaju na tvoju mrezu dobijaju dinamičku IP adresu od dhcp server-a i bez obracuna saobracaja imaju pristup svim resursima unutar mreze. (Ovako rade kablovski operateri)
Svaki korisnik ima 2 pppoe, pptp ili neka druga naloga za konektovanje/pristup mrezi. Kod jednog ide obracun tj. jedan nalog se evidentira na Radius/AAA serveru koji vrsi obracun a drugi recimo na samom routeru. U ovom drugom slucaju mreza ne mora biti 1 broadcast domena. (na ovakav ili slican nacin radi BHTelecom kod ADSL korisnika)
KDX uopste ne moras koristiti kao program za shering fajlova, za to mozes iskoristiti bilo koji FTP server, bitna je organizacija gore navedenog.
[quote=el-emin]Free zonu mozes organizovati na nekoliko nacina:
Kompletna mreza je 1 broadcast domena. U njoj pustis dhcp server, svi korisnici koji se spajaju na tvoju mrezu dobijaju dinamičku IP adresu od dhcp server-a i bez obracuna saobracaja imaju pristup svim resursima unutar mreze. (Ovako rade kablovski operateri)
Svaki korisnik ima 2 pppoe, pptp ili neka druga naloga za konektovanje/pristup mrezi. Kod jednog ide obracun tj. jedan nalog se evidentira na Radius/AAA serveru koji vrsi obracun a drugi recimo na samom routeru. U ovom drugom slucaju mreza ne mora biti 1 broadcast domena. (na ovakav ili slican nacin radi BHTelecom kod ADSL korisnika)
KDX uopste ne moras koristiti kao program za shering fajlova, za to mozes iskoristiti bilo koji FTP server, bitna je organizacija gore navedenog.[/quote]
To gore navedeno sam vec organizovao , al mi je glupo da na free zonu stavljam apache server , da li ima nesto drugo , osim apachea , nesto mocnije…
NPR: NEKI SERVER KOJI PODRZAVA JOOMLU , SAM DA GA INSTALIRAM ALI DA MI UZ NJEGA DODZE MYSQL SERVER I PHP DA NEMORAM POJEDINACNO INSTALIRATI , ONDA BI JA INSTALIRO JOOMLU I DALJE NASTAVIO…
KONTAO SAM DA PODIGNEM JOS JEDAN SERVER NA CENTOS-U PA DA NA NJEGA INSTALIRAM AJAX XPLORER , SAMO NEZNAM KAKO INSTALIRATI U CENTOSU PROGRAM , AKO MI MOZE KO POMOCI KAKO SE INSTALIRA PROGRAM U CENTOS-U.
[quote]KDX uopste ne moras koristiti kao program za shering fajlova, za to mozes iskoristiti bilo koji FTP server, bitna je organizacija gore navedenog.
To gore navedeno sam vec organizovao , al mi je glupo da na free zonu stavljam apache server , da li ima nesto drugo , osim apachea , nesto mocnije…
NPR: NEKI SERVER KOJI PODRZAVA JOOMLU , SAM DA GA INSTALIRAM ALI DA MI UZ NJEGA DODZE MYSQL SERVER I PHP DA NEMORAM POJEDINACNO INSTALIRATI , ONDA BI JA INSTALIRO JOOMLU I DALJE NASTAVIO…
KONTAO SAM DA PODIGNEM JOS JEDAN SERVER NA CENTOS-U PA DA NA NJEGA INSTALIRAM AJAX XPLORER , SAMO NEZNAM KAKO INSTALIRATI U CENTOSU PROGRAM , AKO MI MOZE KO POMOCI KAKO SE INSTALIRA PROGRAM U CENTOS-U.[/quote]
Decko, ja se nadam da ces ovaj post procitati nakon godinu il dvije koje ces provjesti u aktivnom ucenju pa ce ti biti jasano sta je BO mislio.
Pa to ti je uvijek tako, transfer koji radiš u lokalnoj mreži ti se nikada ne računa u potrošnju Internet konekcije. Znači dovoljno je da podigneš bilo kakav server - Samba, FTP, Web…
Zar postoji nešto moćnije od Apache servera!?!? Ako ima, molim te javi većini Internet sajtova na kojima se koristi taj jad i čemer od softvera.
Apache podržava Joomlu
Dođu li ti televizor i telefon uz automobil? Web server i database server su dvije totalno različite stvari, ali to je nebitno jer na bilo kojoj Linux distribuciji dovoljno je da instaliraš Apache, Php i Mysql i sve je podešeno i radi npr:
apt-get install apache php mysql php-mysql apache_mod-php