Kernel panic prilikom prebacivanja diskova u drugi server

Pozdrav,

Situacija je, blago receno, totalni haos!

Uglavnom, crk’o server i jedina opcija je da se prebace HDDovi (SAS) sa starog u novi. Diskovi su kompatibilni, RAID podesen kao sto je i bio ali prilikom boota systema javalja se Kernel panic sa prethodnom greskom:

Volume group “VolGroup00” not found
Unable to access resume device (/dev/VolGroup00/LogVol01)
mount: could not find filesystem '/dev/root’
setuproot: moving /dev failed: No such file or directory
setuproot: error mounting /proc: No such file or directory
setuproot: error mounting /sys: No such file or directory
switchroot: mount failed: No such file or directory
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!

Inace, radi se o Centosu 5.5 i386. Server na kojem je bio je IBM 3400 a ovaj na kojem pokusavam dici system je IBM x3200 M3.
Ono sto sam uspio uraditi je pomocu Live Centosa doci do filova na diskovima kao i grub konfiguraciji. Grub je sljedeci:

#boot=/dev/sda
default=0
timeout=5
splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title CentOS (2.6.18-8.el5)
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.6.18-8.el5 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00
initrd /initrd-2.6.18-8.el5.img

Da li moze u tome biti problem jer npr. prilikom instalacije Centosa na istom serveru on diskove vidi kao /dev/sda1 i /dev/sdb1 a ovdje se spominje VolGroup00?

Uglavnom, help! :smiley:

Gdje sta i kako…

Da li su ti SAS-ovi bili prethodno u HW RAID Mirror i da li su u istoj konfiguraciji na novm serveru.

Second… ako ti je nova lokacija na sda (stranacki …) podjesi onda grub accordingly …

Diskovi su ti vjerovatno montirani koristeći UUID. Daj nam sadržaj starog fstaba?

Da li ste regenerisali initrd?

@anger probaj ovo: http://michael.requeny.com/2011/03/25/p2v-volgroup00-linux-lvm/
(iako govori o pravljenju VMa procedura bi trebala biti slična)

Edit: lol pogrešno pročitao ime :smiley:

Hey ljudi, sorry na kasnom javljanju ali sam bio u apsolutnoj frci tako da vise nisam imao vremena za otklanjanje kernel panica pa sam kompletan Plesk manuelno rekonfigurisao na novom serveru, ukljucujuci httpd, mysql, horde, qmail… Ne da je peglativno, nego ako ikako mozete suzdrzite se od te solucije (oni koji koriste Plesk naravno), mada na kraju sve funkcionise tako da…

Uglavnom, kad malo odspavam, updateovatu cu thread sa informacijama koje ste trazili jer me bas interesuje gdje sam fulao…

Pozdrav!