Klinci i Linux

Sa Linuxom u skolama vec smo probali i testiramo tu temu jos uvijek. Ali kada su oni najmladji u pitanju nemamo nista bas narocito interesantno za njih. Da bi se i ta situacija izmjenila mislim da je vrijeme da se pocne razmisljati i na tu temu: od kojekakvih djecijih programcica (u cilju ucenja necega), igrica pa do ko zna sta…

Mozda neko nadje interesantnim i ovu temu i prijavi se za vodjenje te sekcije…

Inace, kakvo je vase misljenje o tome??[addsig]

Uh! Ne znam sta bih ti rekla… Tema jeste cool, ali koliko sada imamo vremena za to? Posto imamo jako puno nedovrsenih projekta… Mislim da je jos rano razgovarati o ovome…

MA znam ja da smo u poslu do guse, ali haj reko naci ce se neki “novi” dobrovoljac, pa ce se javiti i za tu temu (ili neku drugu)…

Izgleda da sam se prevario - ovih 10 - 15 aktivnih sto ima - rade dok onih 120 samo gledaju…

Haj nejma veze - kad budemo imali vremena radicemo nesto i na tu temu, a dotle nek svoje dragocjeno vrijeme trose u kaficu i bezveznim diskotekama (a kad jednog dana budu imali djecu kojoj su nekad mogli pomoci - nek se pitaju onda sto nisu)… [addsig]

Ma sto se tice djece one CD-ove sto smo podijelili cini mi se da niko nije ni instalirao

Od oni 15 sto smo maher i ja podijelili smijem glavu dati da 12 nije ni pokusano instalirati a kamoli sta drugo. Jos se niko nije javio za pomoc od onih skola i fakulteta kojima smo podijelili. Ja sam im ostavio i mail adresu u adresu udruzenja ali niko kao sto vidite na forumima nema problema…ama bas nikakvih???

Mislim da i sto bi djeca volila probati Linux ako su culi za njega to u skolama zavisi od samih predavaca

Kod mene u komsiluku vec se stvorilo Linux uporiste i sestrin sin mi nakupio nekakve djece da im instaliram Linux

Djeca imaju volju za linux, hoce da dobro podrzava igre i da je zabavan, ali predavaci po skolama o tome ne vode racuna … steta

Pozdrav

-----------

Sadzak

Da zalosno je to sa nasim skolama i (ne)predavacima pa smo zato i odlucili da nema dijeljenja cd-a bez malog odrzavanja sastanka ili seminara na tu temu…

Sto se tice djece po skolama, siguran sam da su oni znatizeljniji od (ne)ucitelja da probaju nesto sto je vec dokazano da RADI, samo sam ja sa ovom rubrikom mislio skroz na malu djecu pa nadalje tj. od zabavista pa… (:

[addsig]