Vec neko vrijeme mi ne radi Kmix. Zapravo kad kliknem na njega one se javi nakon 15-ak minuta. Zvuka ima u aplikacijama. Iz konzole pokrenem i nista se ne desi niti ista pise. Kontam da reinstaliram sistem ali ako je to potrebno onda bolje da koristim win. :S
Vec neko vrijeme mi ne radi Kmix. Zapravo kad kliknem na njega one se javi nakon 15-ak minuta. Zvuka ima u aplikacijama. Iz konzole pokrenem i nista se ne desi niti ista pise. Kontam da reinstaliram sistem ali ako je to potrebno onda bolje da koristim win. :S[/quote]
You’re as close to win as one can possibly get
Šalu na stranu, izgleda da ti i ja imamo stvarno interesantne konfiguracije Ja sam imao sličan problem sa sound applet-om na Gnome, u 90% slučajeva pucao nakon paljenja komp-a. Nisam ni pokušavao riješiti, jednostavno ga izbacio i instalirao Volti.
Nego, jesi probao ukloniti KMix iz start-up, pa onda pokrenuti ručno nakon restarta, čisto da vidiš kako će se ponašati? Također, jesi probao podesiti da svaki put kad se log-uješ, starta novu sesiju, umjesto da nastavlja/restorira staru?
Kad upalim racunar sve radi kako treba dok god ne pokrenem neki video (bilo koji player), poslije toga vise se ne moze kliknuti na kmix a zna zablokirati i dolphin. Ako ubijem kmix i pokrenem ga ponovo opet sve radi kako treba. Startovao sam dragon player iz konzole i dobio ovo:
oby@HP:~$ dragon
QInotifyFileSystemWatcherEngine::addPaths: inotify_add_watch failed: No such file or directory
QFileSystemWatcher: failed to add paths: /home/boby/.config/ibus/bus
I onda kada open-ujem nesto:
Bus::open: Can not get ibus-daemon’s address.
IBusInputContext::createInputContext: no connection to ibus-daemon
dragonplayer(3170)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction “aspect_ratio_menu” with KXMLGUIFactory!
dragonplayer(3170)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction “audio_channels_menu” with KXMLGUIFactory!
dragonplayer(3170)/kdeui (kdelibs): Attempt to use QAction “subtitle_channels_menu” with KXMLGUIFactory!
[mpeg4 @ 0x7f3440271ac0]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected
dodaj ga u iste grupe u koje se doda user koji instalira sistem
rebootaj kompjuter
(da skratiš muke ili se može startati kdm ali za svaki slučaj ako nisi vičan ubijanju procesa od nekog usera ovo ćeš prije završiti, dakle reboot)
ps:
jah još nešto, imaš li još kakvih eksternih intervencija na sistemu (tipa ručno instaliranih paketa, dodatih nn reposa itd)
kad se ponovo starta kdm, logiraj se kao boby2 i probaj da li imaš istih problema
ps:
ovo ti sve govorim jer sam ja nakon upgrade-a (10.10 -> KDE4.6) doživio nenormalno usporenje, nakih nepomuka se namnožilo šta li je valjda parsalo stare konfiguracije valjda, helem haj ti ovo probaj pa se javi
Probavao sam sinoc razno razne stvari i na kraju sam puko i instalirao sistem na novo. Nisam htjeo dalje da se mucim jer sam imao dosta rucno instaliranih paketa pa da ne trazim sta je bilo. Ali hvala svakako.
Ja bih na tvom mjestu bobby ostao na 10.04 lts i po mogucnosti gnome.
Sve je ok i nema se sta prigovoriti.
10.10 je “tamo vamo” verzija za uhodavanje na 11.4 a mozda tek 12.4 bude dobra kao 10.04
Samo, mene brine onaj wayland “switch” (izbacivanje x servera iz upotrebe) http://wayland.freedesktop.org/
To ce biti revolucija
[quote=nedexus]Ja bih na tvom mjestu bobby ostao na 10.04 lts i po mogucnosti gnome.
Sve je ok i nema se sta prigovoriti.
10.10 je “tamo vamo” verzija za uhodavanje na 11.4 a mozda tek 12.4 bude dobra kao 10.04
Samo, mene brine onaj wayland “switch” (izbacivanje x servera iz upotrebe) http://wayland.freedesktop.org/
To ce biti revolucija :)[/quote]
Pogledaj moje postove vezano za 10.04 pa ces vidjeti da je jedina distro koju nisam na kraju nikad uspjeo ni pokrenuti, a probleme sam rijesio tako sto sam sacekao 10.10.