Knjigovodstvo + Linux?

Hello, me again.

Poznaje li neko ijedan domaći program za knjigovodstvo? Imam
prijatelja koji počinje neki biznis pa reže budžet i ja sam ga uvjerio
da mu ne treba odvratna licenca od Microshita :smiley: i predložio mu
novi SuSE Linux kao alternativu…

Pozz,
adioe3.

Uh … ja pravim knjigovodstveni program za linux - ali je on jos uvijek u alpha verziji (radi moje zauzetosti) … mada za sad moze raditi kalkulaciiju za maloprodaju, otpremnice za maloprodaju i veleprodaju i kao POS kasa (malo cudnog interfejsa) …
S tim sto nije PDV ready :slight_smile:

[quote=testni_hamo2]Uh … ja pravim knjigovodstveni program za linux - ali je on jos uvijek u alpha verziji (radi moje zauzetosti) … mada za sad moze raditi kalkulaciiju za maloprodaju, otpremnice za maloprodaju i veleprodaju i kao POS kasa (malo cudnog interfejsa) …
S tim sto nije PDV ready :)[/quote]
Pa haj’ mi pošalji dosad šta imaš, a ako ikad dovršiš
vrlo rado bi koristio tvoj program nego da starom
instaliram DOS 6.2 pa da ima ono seljačko u DOSu
što generalno svi u BiH koriste … 8)

[quote=testni_hamo2]Uh … ja pravim knjigovodstveni program za linux - ali je on jos uvijek u alpha verziji (radi moje zauzetosti) … mada za sad moze raditi kalkulaciiju za maloprodaju, otpremnice za maloprodaju i veleprodaju i kao POS kasa (malo cudnog interfejsa) …
S tim sto nije PDV ready :)[/quote]
Pa mogao bi malo vise ljudi da zauzmes za taj program. Ako ti nije frka da mi posaljes source na mail mozda se moze nesto skontati.

Kod je malo u haosu :slight_smile: Pisan je u C++u sa Qt frameworkom … i pod velikim pritiskom :slight_smile: Zato su neka rjesenja “na brzinu” :slight_smile:
cilj je da bude kompatibilan i sa windowsom (radi hardkodiranih podataka za sad samo radi na linuxu). Ciljana hardverska platforma je pentium II 333 mhz sa 64 RAM-a … u pozadini je postgresql baza … U fajlu qsklad-pg-dump.sql je dump baze sa nekim primjerima … pa eto pogledaj ako si zainteresovan mozemo nastaviti zajedno praviti. Planirano je da bude pod GPL-om …

Anonimni subversion access je moguc na adresi svn://wiki.esse.at/sladis/qsklad

[quote=testni_hamo2]Kod je malo u haosu :slight_smile: Pisan je u C++u sa Qt frameworkom … i pod velikim pritiskom :slight_smile: Zato su neka rjesenja “na brzinu” :slight_smile:
cilj je da bude kompatibilan i sa windowsom (radi hardkodiranih podataka za sad samo radi na linuxu). Ciljana hardverska platforma je pentium II 333 mhz sa 64 RAM-a … u pozadini je postgresql baza … U fajlu qsklad-pg-dump.sql je dump baze sa nekim primjerima … pa eto pogledaj ako si zainteresovan mozemo nastaviti zajedno praviti. Planirano je da bude pod GPL-om …

Anonimni subversion access je moguc na adresi svn://wiki.esse.at/sladis/qsklad[/quote]
Ima li šanse da će taj program biti gotov do kraja 2006? :roll:

Do kraja 2006 … pa eto valjda ce biti gotov :slight_smile:

Dokle je stigao projekat?

Nidokle :slight_smile:
Taj projekat je napusten, a napravljen je novi koji je web baziran i prilagodjen za potrebe firme za koju pravim :slight_smile: I naravno - kao mnogi moji projekti - jos nedovrsen :slight_smile:

steta :frowning:

još uvijek Alpha ??? :slight_smile:

Da li je neko probao ponuditi testnom_hami2 (ili nekom drugom) cash za realizaciju tog projekta?

mi u udruzenju koristimo gnucash i veoma smo zadovoljni.

Cim stari otvori firmu ponudit cu mu ja.

Da, no koliko je intuitivan gnucash za slabovidnu gospodju u odjelu za racunovodstvo?