Koji audio player za album cover?

Na windozama sam imao opciju da preko mp3tag editora prikačim sliku i da se ta slika pojavljuje prilikom sviranja određene melodije. Sada na Ubuntu ne znam koji player ima tu funkciju. I ako uspijem promijeniti sliku izvođača ona se uvijek prikazuje i na ostalim pjesmama. ??? Probao sam na dosta playera ali uvijek ista situacija. Help?

Amarok,Songbird… mislim da i Totem ima neki plugin za to. To je ono sto mi pada na pamet

Banshee i Exaile također. Ako ne radi na tageditor-način, onda stavi sliku albuma u folder sa pjesmama i nazovi ga cover.jpg ili front.jpg.

OK ali problem nastaje kada se u jednom folderu nalaze pjesme sa različitim autorima. Sve ide OK kada se radi o jednom albumu ali kada ih je nekoliko različitih onda dolazi do zbrke.

Da, tu si u pravu. Evo sad sam testirao Banshee player. Ubacio sam sliku u jedan .mp3 file pomoću easytag-a, a zatim ga import-ovao u Banshee. Nakon nekoliko sekundi, prikazao je sliku, tako da mislim da je to to. Mada Banshee ima svojih cvrckica što se tiče cover-a (kad jednom podesiš, belaj je ako hoćeš promijeniti). Koliko će ti se svidjeti, to je na tebi da provjeriš :wink:

U Songbird-u ovo radi besprijekorno.

Moram priznati da je ovo moglo biti mnogo bolje odrađeno nego što jeste. Al’ eto…valjda će biti bolje u nekoj skorijoj budućnosti. :wink:

Songbird ima bar 5 plugina za to… fetch-a covere sa last.fm i slicnih servisa…

Što, jel’ radi ili ne radi? Šta bi konkretno trebalo biti bolje? Većina player-a automatski traži cover-e na Net-u, tako da ova opcija mnogima i nije toliko bitna. Što se tiče albuma koji su nepoznati, svaki player ima opciju “Set custom cover”, tako da ni to nije neki problem. Problem sa “custom cover”-ima je jedino to što svaki player ima svoju bazu podataka, tako da u slučaju promjene player-a hajd’ nanovo :slight_smile:

@amar-ze: ti izgleda plaho begenišeš Songbird, ha? :slight_smile: Da samo ima malo bolju integraciju u DE i da ne srče preko 100MB RAM-a, bio bi zasigurno No.1 mnogima.

sudo apt-get install wine
wget http://www.foobar2000.org/files/45fdcaa6bc13ff2b959e964994762d89/foobar2000_0.9.6.6.exe
wine foobar2000_0.9.6.6.exe
Quick Appearence setup
Visualisation+Cover+Tabs

Eto ti buducnost, ne znam gdje je ta buducnost uopste, ja koristim totem ili audacious i zadovoljan sam slusam ponekad muziku i ne gledam u cover.
Rhythmbox mozda je dobra opcija ili amarok…

ja album info gasim uvijek na bilo cemu. ne vidim svrhu. xmms i audacious zakon

Koliko se sjecam VLC ce ti to odraditi.