FF4 je odlican, dolazi defaultno na 1337. Chrome je jos uvijek malo brzi, ali neznatno. Ubacili su i search u address baru, ne radi perfektno kao na Chrome-u, recimo ako ukucas neku netacnu IP adresu, nece ici na search nego na server not found, ali dobro, ostatak searcha radi. Jedino sto mi nedostaje je auto completion nedavno posjecenih stranica, recimo kada ukucam fo da mi automatski dopuni na forum.linux.org.ba i sl. I nedostaje youtube search, recimo ukucam you, automatki mi dopuni do kraja i onda udarim tab i imam polje za search youtube-a.
Moguce da se ovi nedostaci mogu dopuniti pluginovima.[/quote] http://www.howtogeek.com/howto/internet/firefox/enable-inline-completion-in-the-firefox-address-bar/
Isto imaš foru za lakše snalaženje recimo za YT.
Ideš na search polje na youtubeu, desni klik i “add a keyword for this search” i ukucaš da ti za YT bude ključna rječ slovo y.
I kasnije kad god želiš u adress bar ideš slovo y pa razmak i pojam koji želiš tražit na YT.
Tako možeš uradit kraticu za svaku stranicu, samo odeš na search polje i ponoviš gornji postupak, sa drugom ključnom riječi.
@nidla, ovo gore ne radi na FF4.0 na Slackware-u. Me not know why.
EDIT: proradilo
EDIT2: pravo se cudno ponasa. Recimo, bez problema radi autofil za neke stranice a za neke nece ni za lijeka. ULK forum, google mail, yahoo radi autofil, facebook, sarajevo-x, youtube ne radi. Cudno.