Koji editor koristite?

Jedno od prvih pravila postanja po forumima i news grupama je da se nikad, nikad i nikad ne pita o subjektivnim misljenjima po pitanju koristenja editora (ukljucujem i onaj podiok “zasto”) :smiley: osim ako ne zelis da se desi “nesto strasno” :).

PS.
vidim nema nikog s “emacs kuhinjom” :). Odlicno!

S.

I ja koristim Kate, zasto komplikovano kad moze jednostavno? :smiley:

Nije da prvi put vidim ovaj topic ali tek sad sam nasao za shodno da odgovorim :slight_smile:

Ja kad god hocu nesto da radim, biram iznova text editor :S Valjda zato sto ni sa jednim nisam bash potpuno zadovoljan.
E, sad… Kad sam se okusao u nesto ozbiljnijem web programiranju upoznao sam se sa Quanta+ i, moram reci, nema boljeg editora za web programiranje. Probao sam ih milion, Quanta+ nema konkurencije. Quanta gold je bezveze, baj d vej. Jedino sto bi se moglo dodat Quanti je WYSIWYG dizajn, za one koji su navikli na to u Dreamweaveru recimo. Za php mi se praavo svidio plugin za Eclipse, ali je podrska za ftp u Eclipse(prije nekoliko mjeseci) OCAJNA i odustao sam od toga. Quanta je 10 x bolja. Imash autocomplete, syntaxhighligting, projekte i fajlove mozes ftp-om simlesli :wink: aploudovat i snimat na server kad hoces i kako hoces…

A sto se tice programiranja desktop Haplikacija…
Nesto sam zapoceo sa QT 4… Ili sam ja bas smotan, ili QTDesigner vise nema integrisan text editor. To me natjeralo da opet pokrenem KWrite, Kate…
Jel Kate uvijek imao podrsku za projekte?! :smiley: Jos nisam nasao nedostatak kod Kate. Ima podrsku za projekte, syntax highlighting… Da ima auto-complete bar za par najpopulranijih jezika, ja ne bih trazio bolji editor. Ima neki word completionplugin koji je isto koristan ali… jEdit je isto fin editor, narocito za javu, Eclipse je super za svasta nesto a opet narocito za javu, KDevelop je sjajan… Moj izbor je Kate :slight_smile:

A ovi editori u terminalu? Ma bjaaaazi! :smiley:

Ali, kao sto mudra latinska kaze: ‘O ukusus ne valjus raspravljus’, ako je ovdje uopste rijec o ukusima :smiley:

A vidiš vekaz, Kate ima markup za errore (tj. prepozna errore u sintaksi),
trebamo poslati “Idea Mail” ovima na kde.org da to samo dodaju jer ja
vjerujem da im i nije tolika procedura kad su vech odradili error checking.

Mozda bi jedini belaj bio struktura blokova, no W3C compliant i mirni :smiley: