pa i meni u početku nije bilo bitno koji editor koristim, kao pocetnik sam odlucio da ne koristim napredni editor al kako vrijem ide sto da ne dosta stvari ide automaski ono skonto sam stvar sad kad to prelazi u neku rutinu zasto ne olaksat malo posao skratiti i sl
ja koristim jedit ili scite za php/html, i vim za sistemske config fileove. Nekako mi vim ne lezi za programiranje, ali mi je za config fileove savrsen.
Za konfiguraciju - nano. Za kod - KWrite.
Kontao sam napisati malu shell skriptu koja detektuje OS, downloaduje i instalira odgovarajuću verziju nano-a
Takodje … ja za konfiguraciju i male promijene na brzinu u kodu koristim vim … za malo vrece promjene u kodu koristim Kate, a za pravljenje GUI aplikacija s Qt-om koristim Kdevelop :)) Vjerovatno bih za gtk programe u c-u ili c++u koristio Anjutu ali mi do sad to nije zatrebalo
Fino fino, u relativno kratkom vremenu sam probao gore navedene editore, ali vec duze vrijeme koristim pico i on mi zavrsava posao za jednostave radnje.
Mozda da malo prodiskutujemo zasto koristite određeni editor, zašto baš taj korisitie.