Interesuje me ( ako je iko probao ) koji su sve files potrebni za "default sa X gui-em " za instalaciju bilo koje verzije suse??
Pokusao sam ftp install …neide… dode do 50% paketa i stane…pokusao nfs instalaciju default image-a… skine sve pakete i stane na instalaciji kernela…
Na ftp suse nudi preko 5 GB filova bez objasnjenja
Zato me interesuje koje filove trebam skinuti da instaliram susonju !!??
Sahbaz
Vidim da raja pravo cita forum :
FTP install je uspio mada mi je trebalo oko 3 sata za kompletan install.
Inace preporucujem SUSE. Jedina mana je
da moram ( opet ) podesiti scroll dugme na misu.
Sahbaz
Trenutno koristim SuSE 7.3 i mogu reci da je odlican. Ima par bug-ova kod instalacije i problema sa reiserFS, sve ostalo je super.
Amila
Interesuje me o kojim problemima je rijec!
Budi ljubazna ( ako imas vremena ) pa napisi ovdje nesto o tome.
a jel tebi problem da ovdje pojasnis kako si podesio scroll na misu i koju vrstu misa koristis
Jednom prilikom kliknula sam na “Abort installation” nakon cega se comp. trebao resetovat’, medjutim samo se zaledio (black screen). I jos par puta se to desavalo, npr. kad SuSE instalira osnovni soft. sa prvog CD-a comp. se restartuje i pokrene instalaciju sa drugih CD-ova. Tu je bilo istih problema…
Cudno mi je jos kako u default kernelu SuSE-a ne dodje podrska za reiserfs. Dakle, ako izaberes fs type reiserfs, SuSE nece biti u mogucnosti podici sistem jer kernel nema podrsku za reiserfs. A to sam rijesila tako sto sam podigla drugu distribuciju linuxa (imam ih vise na jednom compu i uradila chroot /mnt/suse, kompajlirala kernel, ubacila novi kernel u stari /etc/lilo.conf i to je to…
Poz,
Amila
Nije problem da se pojasni mis setup.
Citaj ovo:
scroll suse data baza
Uz malo truda sve uspije pa i scroll button
Zalim svakoga ko treba pomoc, a pomoc trazi po Suse stranicama. Doista su nepregledne.
Zelim samo da pojasnim anonimnom da ako koristi XF86 3.x da je suse napravio malu gresku pri objasnjenju wheel mouse-a. Greska je podebljana
Section “Pointer”
Protocol “IMPS/2”
Device “/dev/psaux”
SampleRate 60
BaudRate 1200
ZAxisMapping "4 5"
EndSection
Umjesto toga treba napisati samo 4 5 bez navodnika.
[ This message was edited by: sahbaz on 2002-04-01 10:39 ]