[quote=maher_][quote=carousel]Uspavani forume;
Po vašem iskustvu, koji brandovi imaju tradicionalno dobru Linux - driver podršku. Evo naletih na dosta dobre recenzije što se tiče Intela i Linux-a.
Uglavnom frekventno mijenjam periferiju (kamere i slično ) al’ dobro je znati i za ostalo (printeri,matične,procesori…). Kakva su vam iskustva sa Logitech-om ?
Čuo sam da od Geniusa treba bježati ?[/quote]
da budem ontopic:
ja sam skoro uvijek imao problema sa ACPI-om (sto se tice desktop/laptop sistema).
evo neki dan sam kupio sebi novi laptop i zamisli lenovo je napravio bios tj. promijenio neke stvari u acpi-u da bi se prilagodili za windows 8.
naravno win8 je instantno obrisan sa disk-a i installiran slackware.
sta je problem? brigtness control. ne radi, moram hackat kernel da bi proradilo, ili sebi przit oci, a to mi se ne svidja. wtf ? sta su morali to dirat to je skoro na svakom laptopu hw made…
ali, sta se desilo ? do sad na skoro svakom thinkpadu ima 16 stepova za brigtness. ali win8 to ne razumije oni zahtijevaju stepovanje do 100 … sad je lenovo promijenio bios da bi se prilagodio tom idiotluku . iz toga sve mi onda power button ne generise vise instantno event-e vec moram stisnut i cekat 3 sekunde da se prvi event generise a nakon 5 sekundi se laptop samo ugasi… sad moram pazit koliko dugo stiscem button da bi dobio nesto (prije sam imao na power buttonu kad ga stisnem jednom generise se event i mogu izabrat dali da se izlogujem, lockam screen ili odem u sleep).
mic mute button isto ne radi …
da budem iskren ostalo radi kako treba, nisam probao bluetooth (nije mi bitan), ili express slot.
evo jedan post za referencu:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1098216[/quote]
Jesi li probao update BIOS-a odradit, moguce je da je u novijoj verziji popravljeno (al vjerovatno jesi probao)? Cudno mi je to skorz…