Koji linux distro sa Gnome 3 okruzenjem za stariji laptop?

Da li je neko probao instalirati Gnome 3 na laptop s 512 MB RAM, uzevsi u obzir i integrisanu graficku od 64 MB (max 256 MB)?
Jako bih zelio da imam Gnome 3 na Sony Vaio laptopu, ali ne mogu naci niti jedan distro na kome radi. Trebalo bi da radi, jer mi automatski prepozna rezoluciju LCD panela i na openSUSE 12.1 Live mi se ucita Gnome 3 desktop ali kad odem na Activities crasha skroz na login screen. Na Fedori 16 baca u fallback i kaze da nema dovoljno resursa. Ubuntu isto nesto nece. Na Slackware mi se ukaze background, vjerovatno neki hepek s seamonkey opet, sto znaci da bi Gnome 3 mogao na moj laptop, pitanje je samo koji distro bi sigurno radio. Laptop je Sony Vaio PCG-K35, a integrisana grafika je ATI 200M (IGP 345). Da jos dodam KDE 4.8.1 na Slackware radi odlicno, isto tako i 4.5.5, nema kocenja, jeste da za neke stvari treba vise vremena da se ucitaju, npr otvaranje Dolphina, ali zaista nikakvih ozbiljnih lagova. Da napomenem, trebao bi mi distro na kome ne treba puno cackati, moze netinstall, ali Gentoo ne dolazi u obzir.
Jos jedna stvar: kako da stavim Arch Linux na USB? Pokusao sam preko unetbootin i baca mi ramfs, kao da fali neki modul za USB. Nego, s debianom imam problema: kod XFCE-LXDE-CD1 zamrzne instalacija ako je WLAN adapter ukljucen, sto je kriv wicd, i dodje do particionisanja i tu na pola stane, u pitanju je testing/wheezy. Dakle, debian bih preskocio.

Unaprijed hvala.

Ja bi ti preporucio Arch ako ti ne smeta malo patnje, ja sam ga nabacio na laptop i mogu ti rec da leti, sto se tice live USB brobaj Lili (Linux Live USB Creator), ja sa njim sve radim…

hvala ti, Arch boota sad normalno. Imao sam i Arch i Gentoo pa mi nije tesko :smiley: