Koji OS!?

ja zaboravio da forum free zona uopste postoji :smiley:

Sve super sad za sad ne Fedori 16, samo malo zadnji kernel 3.2.2 zeza sa mrezom (random prekid wireless konekcije), i jos nisam sjeo da instaliram printer Samsung ML 1675, tj. pokusao sam sa samsung drajverima pa nije islo, trebam jos malo cackati!

Slackware-current, running strong. Ovo je masina na poslu.

wtmp begins Sat Sep 10 12:57:33 2011 Linux yrx-13 2.6.38.7 #3 SMP Sun May 22 16:21:50 CDT 2011 x86_64 AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor AuthenticAMD GNU/Linux

Kernel je malko stariji al sve radi pa ne barcem. Presto sam se igrat sa kernelima, dojadilo mi :smiley:

I ja bi da probam koju drugu distribuciju…i zanima me koju bi mi preporucili…trenutno koristim ubuntu i zelio bi da drugi distro bude brz i slican ubuntu-u(tj da ima slicne aplikacije…itd)-

Linux Mint? :smiley:

Ako preferiraš Gnome/Unity, onda ovo što adioe3 kaže. Ako preferiraš KDE, onda probaj Netrunner.

Mint sad koristi Cinnamon shell, tj. forkanje Gnome 2 looka na Gnome 3. Meni se iskreno takvi transformersi ne svidjaju, vise volim official, taman imalo svojih musica. Ako hoces da malo eksperimentiras, probaj Mint, s druge strane, debian cilja s stable na brzinu, kao i na “slabi” hardver, pa je prilicno brz distro. Naravno ima i testing verzija ako hoces biti uvijek up-to-date. Pogledaj jos malo i Fedoru i openSUSE. Ne bih ti preporucio da odmah ides na ove “zesce” distribucije kao sto su Arch i Gentoo, jer ce ti oduzeti par dana tvog zivota dok sve skontas sta i kako, instaliras i podesis. Uostalom, handbook je dostupan svakome, procitaj ga na http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/ pa vidi je li to nesto sto bi mogao sam uraditi.

S obzirom na svoje probleme sa Ubuntu-om probao sam CrunchBag i mogu ga samo pohvaliti. Čak je na mojoj mašini i brži od Ubuntu