Koji software za dekodirane DVD-ove

Gore je pitanje, a dole upitnik
?

Da li pod dekodiranim mislis na ripovane? ako jesi, onda Totem-Xine, MPlayer, itd.

Ako pod dekodiranim mislis na original DVD-ove, onda:

Prikazivanje ripovanih DVD fajlova nije nikakav problem za navedene video playere, ali oni ne mogu prikazivati enkriptirane DVD-ove. Da biste njih mogli gledati, morate instalirati paket libdvdread3 (veličine 55kb), a zatim aktivirati DVD dekodiranje
alzan@lindjo:~$ sudo /usr/share/doc/libdvdread3/install-css.sh
–19:09:20-- http://www.dtek.chalmers.se/groups/dvd/deb/libdvdcss2_1.2.5-1_i386.deb
=> `/tmp/libdvdcss.deb’
Resolving www.dtek.chalmers.se… 129.16.30.198
Connecting to www.dtek.chalmers.se|129.16.30.198|:80… connected.
HTTP request sent, awaiting response… 200 OK
Length: 25,178 (25K) [text/plain]

100%[===================================================================================>] 25,178 71.57K/s

19:09:21 (71.52 KB/s) - `/tmp/libdvdcss.deb’ saved [25178/25178]

Selecting previously deselected package libdvdcss2.
(Reading database … 127180 files and directories currently installed.)
Unpacking libdvdcss2 (from /tmp/libdvdcss.deb) …
Setting up libdvdcss2 (1.2.5-1) …

Enkriptirane DVD-ove gledajte u gXine-u (paket gxine), jer gstreamer kojeg koristi Totem ne podržava menije i prikazivanje subtitlova. Ako pak želite ripati DVD-ove, instalirajte dodatni paket dvdrip i transcode iz Multiverse repozitorija, kojeg onda pozivate komandom dvdrip.

Mislim na DVD Decrypter kao na windowsu, ima li slicnih na Linux-u.
Ilegalno u nekim zemljama al nema veze.
Koristim taj program preko wine, ima slicni software na Linux-u? Mislim i ovaj je na Linuxu, al nije to isto :slight_smile:

Ja koristim dvdbackup (konzolni program) koji jednostavno koristi libdvdcss/libdvdread za dekriptovanje. Međutim, pomoću njega nisam uspio da dekriptujem neke Sony filmove, pa sam bio prinuđen da koristim Win i DVD Fab aplikaciju.