Koji za server?

Pozdrav,

ljudi interesuje me jedna stvar. Koju distribuciju linuxa izabrati za server. inace koristio bi se za … Wireless Authentication, Routing, Traffic control and Accounting

hm… ja koristim SuSe i nikad nisam imao problema sa serverima :smiley: koji sistem koristis za Accounting itd?

Pozdrav

Ice

installiras debian …

Koristi distribuciju sa kojom si upoznat i sa kojom znaš da radiš.

Mislio sam na debianu to odraditi, ali nesto forsiraju red hat za te servere, pa bih na pocetku odmah da izaberem ono sto je najbolje da ne bih kasnije dosao u situaciju radi nekih malih finesa da imam problema.

Selam alejkum,

Linux ti je linux :slight_smile: Dakle RH, Debian, SuSE - uglavnom dobijas isti softver drugacije organizovan. Dakle - savjet da se drzis distrbucije s kojom si najvise radio je dobar.

Alejku muselam ve rahmetullahi, [-o<

hvala na informacijama ljudi, pomogli ste mi da donesem konacnu odluku. :kul: +audi+

pa covjece sto je onda ne napisa odmah :slight_smile: hehehe… a sto se tice servera… linux jeste linux, ali ako ces biti ozbiljan admin moras se brinuti stalno za sigurnost i dostupnost tvojih servera… drugim rijecima - update.i = zato neki vole RedHat. SuSE/Novell je sad malo potegao rucnu, ali postoje jos ljudi koji rade na izadvanju novih paketa itd… ali ako ne znas podesiti novi kernel - nemoj rasta poceti dizati servere… idi uci prvo !

Pozdrav

Ice

Ne slažem se. Suse, Debian, Mandriva, Gentoo i drugi rade update vrlo redovno a može se update raditi i iz sourcea.

vedrane - nisam upoznat sa drugima koje si naveo, ali mi se cini da je SuSE nekako usporio… ili su im sigurnosni propusti nekako prekomplikovani pa misle da nisu obavezni izdati update… ali whatever… kompajlirati se uvijek moze nov software… ipak - LINUX JE LINUX :smiley:

Pozdrav

Ice

Pomoz’ bog junace :slight_smile:

Probaj SuSE, ja furam debian, mada jasno mi je da svaka distribucija moze sve sto i druge, ali pre neki dan sam procitao na xyz sajtu da je SuSE najbrzi u “pingu”, odmah poslije Solarisa, eto ako ti to nesto zznaci …

Pozzzz. Simpatican avatar :oops:

Opet provociras …

I tebi Bog pomogo… malo si zakasnio al valjda kad je provokacija u pitanju nikad nije kasno je li hamo ? :lol:

Pa ocigledno je bilo zbog cega se javio na ovu temu … koja je vec ostarila :slight_smile: