Kojim programom mogu gledati pdf dokumente?

Htio bih citati neke pdf dokumente na slacku sa xfce pa me zanima koji paket da trazim i instaliram??Hvala!

xpdf … imas na www.linuxpackages.net

Eh da … prije toga moras instalirati paket lesstiff … jer xpdf ovisi o njemu …

PDF čitači dođu uz KDE i GNOME (kpdf, gpdf), imaš taj xpdf, može i stari dobri (iz 1997) gv.

Ako hoćeš nešto iz Windows svijeta imaš čak i Acrobat Reader 7, jaaako zgodan, al je download povelik.

Instalirao sam xpdf ali nece da se pokrene jer trazi libt1.so.5 fajl ili t1lib-5.1.0-i486.tgz paket.Ja sam navedeni paket skinuo medjutim kad ga pokusam instalirati ono kao installpkg “paket.tgz” pise mi:Can not install t1lib-5.1.0-i486.tgz :package is corrupt (failed gzip -l t1lib-5.1.0-i486-1kjz.tgz.Navedeni paket sam skinuo sa linuxpackages.net.Na disku imam paket t1lib-1.3.1-i386.2.tgz koji mi je dosao iz slack 10.1 pa ne znam da linjega da instaliram.U readme za xpdf striktno se navodi da treba t1lib-5.1.0-i486.tgz valjda je to neka vrsta fonta koju trazi adobe!Sta da se radi i u cemu je problem?

Instaliraj taj sa CD-a ako su isti … a to sto ti je corrupt - izgleda da je doslo do problema kod downloadovanja.

Pa ljudi moji, zašta služi Adobe Reader 7.0 ??
http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=10&platform=unix

xpdf rul3z d4 h4ck z0n3 :)) + fino radi na 486 sa 12 MB rama :slight_smile:

Hajde de, otvori pdf datoteku od 5-6 MB na 486 sa 12MB RAM-a

Mislim da je za slabije mašine nešto povoljniji *.dvi format; npr. gv i PostScript i PDF dokumente prvo renderira u *.dvi

http://en.wikipedia.org/wiki/DVI_(TeX)

Acrobat 7 je odličan (na jačim mašinama) i ko se pali na kompleksnije programe.

kpdf 0.4 (uz KDE 3.4) ima par zanimljivih ideja (Mouse Mode; genijalno) …

Pitanje nije bilo koji program mogu da koristim da gledam/citam pdf
na 386 PC sa 12 MB rama, zar ne ??? :lol:

Uspio sam instalirati trazeni paket i znam u cemu sam pogresio.Medjutim sad kad kucam xpdf nista se ne desava i pokaze mi se invalid command.Kad recimo otvorim novi xterm i kucam xpdf sada mi trazi libXm.so.2 paket.Trazeni paket sam nasao na cd-u i procitao sam o njemu ali se navodi da je on za GNOME i KDE a ja sam na XFCE,pa neznam sta da radim da li da ga instaliram ili ne i da li uopce xpdf moze raditi na XFCE-u??

Ma moze … samo treba cekati ;))) I svaku stranicu “ucitavas” kao da je downloadujes preko 28800 modema … :slight_smile:
Instaliraj sve pakete koje ti trazi … i radice …
btw. nema veze sto je xfce … mozes ti i kpdf koristiti pod xfceom … kao i gv …