Koliko vas je "oplakalo" na promjenu vremena

malo smiješno pitanje :wink: ali eto… nije kada su u pitanju “serveri”, btw reko da vas pitam kako to vaša omiljena distro radi ili to vi radite za nju.

kod mene ATM, openSUSE 10.3 i (Ubuntu/Kubuntu 7.10) nisu promijenili vrijeme (sami od sebe - po defaultu), morao sam malo adjustat time pa odabrati “automatischen” pa odabrati server i tek onda se daylight save changes primiše… btw na winxp “saamo skontalo” da je ljetno vrijeme… bez synca

btw “ntp” i “netdate” odrade posao ako su podešeni,

eh eto, samo notice, a usput može nekome i valjati pa ga napomenem da je došlo do promjene vremena :wink:

Meni Gentoo sve uredno odradio.Nije ni NTP ukljucen,samo timezone podesen. Laptop jos nisam upalio da vidim kako je Ubuntu prosao :slight_smile:

Da, ako gasiš mašinu, to odradi svaka distribucija. Za žive automatske korekcije treba koristiti ntp client daemon, koji će onako usput svako malo popravljati i sat na mašini.

al fazon je što meni nisu odradile, ni suse ni ubuntu?

meni je slamd64 odradio automatski jos su ntp konekcije na firewall-u zabranjene … :smiley:
osim toga ntpd nije ni tako tesko podesit

nije ni meni na mandrivi odradjena automatska korekcija vremena :smiley:

Meni jeste! (mandriva 2008.0) Jesi li izabrao korektnu time zonu? jesi li restartovao mašinu u međuvremenu ili samo suspendovao?

slackware … nisam ni razmisljao o tome… tek sad skontao da je vreme ispravno :slight_smile:

BTW zašto je ovo offtopic? offtopic forum je za stvari koje se ne tiču Linuxa, ovo se tiče :slight_smile:

Suspedovao sam ga! :smiley: ma joj i nije neka zbrka oko vremena :smiley: ionako sam prespavo pola dana :smiley: hehe!

Debian, slack, ubuntu sve kako treba :wink: