Može li ko da mi preporuči pouzdan online servis koji može da parira "“živom” testiranju web stranica ?Ne želim da se bavim dual bootom ni virtualnim mašinama, a nemam iskustva sa ovim sajtovima koji nude testiranje kompatibilnosti.
Ništa ne može da parira živom testiranju, posebno ako je u pitanju interakcija (javascript). Npr. jednom sam pravio neki javascript koji treba da uradi nešto na click a nešto drugo kada se pritisne enter i jedva sam otkrio da na IEu kada se clickne odradi ono što je trebalo biti kada se pritisne enter, a na enter ne uradi ništa.
Jasno. Tu je vjerovatno u pitanju modul događaja, koji je u IE prilično slabo podržan do verzije 6.Poslije 6-tice je malo bolja situacija, al opet je muka prilagođavati kod za IE. Posebno kad se ima u vidu da je IE instaliran na više id 60% svjetskih računara. Problem je i CSS pa čak i način pisanja komentara.Jednostavno MS vodi svoju politiku po pitanju pretraživača jer trenutno imaju monopol.Al na sreću trendovi idu u dobrom pravcu tj. i Chrome i Firefox se priblližavaju opasno.
Hehe nije bio problem riješiti taj bug nego otkriti da uopšte postoji. Zato i kažem. Jednostavno ne vidim kako ozbiljan web developer može raditi svoj posao bez 2-3 virtuelne mašine za testiranje svega i svačega. Postoje online servisi koji odrade screenshot ali to nije to, jedino neke online virtuelne mašine gdje ljudi daju free pristup putem vnc-a ali to je garant sporo strašno.
Evo nešto interesantno:
http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page
A ima i onaj PlayOn for Linux preko Software Centra.Nešto će upaliti.