Prvo sam koristio pretragu, na forumu da nije vec bilo rječi o ovome, i nista korisno nisam nasao, pa bih htio pitati ako neko zna:
Imal’ nacina, da se sredi DSL konekcija preko USB-u, tako da mrežna ostane slobodna. Jer ovako bih htio…
Modem je motorolin (standardni) na EPN-u sam, i u drugoj sobi imam drugi računar koji su povezani preko mrežne i sve fercera preko XP-a i net, ali na linux-u nikako ne mogu…
Trenutno koristim SuSE 10.0… konekciju preko mrezne mogu napraviti, radi extra, ali onda drugi komp nema konekcije, moze li bez jos jedne mrezne, jer u pitanju je laptop?
Imam instaliran i XP i SuSE na oba, i medjusobno “komuniciraju” extra :), ali nikako na net.
A možeš i nabaviti switch i da oba računara idu na modem preko switcha. Na Bihnet ADSLu se mogu oba istovremeno konektovati, ne znam za EPN, možda ćeš morati sa jednim konektovati direktno a drugi da ide preko njega ovako kako je change objasnio.
Ma znam, dovoljna bi mi onda bila jos jedna mrezna na laptop-u…
Ovaj modem ima i ethernet i usb (moze koristiti oba u isto vrijeme vjerovatno, mislim nisam isprobavao…)
Ali sad u skorije vrijeme planiram uzeti neki AP i jednu wifi pcmcia i jednu pci (za desktop) pa onda cu ga nasteliti… a ovako nek radi jos ovo neko vrijeme