Ovo je totalno off-topic ali…
konfigurisao sam nekih 10ak BIND servera i svaki put je išlo glatko. Nemam pojma zašto ljudi BIND smatraju komplikovanim? Samo treba paziti na sitnice tipa razmaka, tačaka i sl. Apache je 10 puta teži za konfigurisati.
pa ljudi koji rade sa njim, ne smatraju ga tako opasnim… ali za obicne smrtnike koji nikad nisu konfigurirali DNS server, to je sve misticno i jedno veliko nepoznato podrucje…
TinyDNS jos nisam isprobao ( nedostatak vremena ), BIND slusa, a planiram probati djbDNS jer je navodno dobra stvarcica…
Pozdrav
ICE
PS: off topic closed - barem sto se mene tice
Back on topic HaM 536ep i “Ambient” (oznaka MD5628D-L-B) su dva različita chipseta. Znači mogućnosti su:
- Gospodin “l1nx” ima MD562x ili MD563x a SuSe ga je prepoznao kao 536ep i instalirao pogrešan drajver.
- Suse drajver za MD562x ima nekih problema… Inače jedan moj prijatelj ima ovaj modem i instalirao je drajver iz source koda (Mandrake 9.1). Nije bilo nikakvih problema, ustvari modem radi vrlo dobro. Drajver se može naći na Intelovoj stranici ali treba kliknuti na “archived drivers” jer je ovaj tip modema zvanično prevaziđen.
- Imaš 536ep modem. U tom slučaju potraga se nastavlja…
Znam šta pričam.
HAM stoji kao “Host Accelerated Modem”, a ne kao oznaka “modela” ili chipset-a. I da, još uvijek modeme sa 536ep chipset-im kod nas prodaju pod imenom Intel/Ambient prema proizvođaču chipset-a (a najčešće je proizvođač samog modema tajvanski ProLink)
Svi Intelovi PCI modemi u zadnjih par godina imaju 536ep chipset. MD562x i slični modeli su prevaziđeni, a modemi na serijskom, ISA, PCMCIA, i USB portu koriste Intel MD566X chipset.
SuSE 9.0 ima drajvere za 536ep i MD563X chipset-e.
Propuštaš GLAVNU MOGUĆNOST da čovjek ima problem sa 536ep chipset-om jer sam i ja imao IDENTIČAN problem. Znam 100% da si vidio moj post o rješenju datog problema, ali ne znam zašto tražiš neka “nova rješenja” :?:
heh
znam da je ovo malo ostarilo…ali htijeo bi samo da kazem kako ja imam modem sa Intel MD563X chipsetom…
i takodje bi htjeo da napomenem da bi neko trebao dodati objasnjenje i link za ovaj driver na start.linux.org.ba…
evo driver ima ovdje pod nazivom Intel-v92ham
ftp://fr2.rpmfind.net/linux/SuSE-Linux/i386/update/9.0/rpm/src
rip
haha. nakon nekih 4-5 mjeseci… al et’ nek si javio…
kad sam ovdje vech da se pofalim … eo me na bhldu =) … internet sam napravio za 4sec. :] sto me krenulo …
Jesi li to konacno spojio cable modem na mreznu?
to sam napravio prosle godine
a sad ono… koju god distr. stavim odma mi otvori broadband… nemam vise frke sa netom…
btw: imas 9.2?
Imam, nakaci se na wireless, pa skini CD images, taman imas na serveru i zadnji KDE i sve update za 9.2
ma ja… nakacicu se djavola…
nevidim ti AP na zalost…
Imaju sad 4 AP-a
pa kad ih naredaste prije…
eto josh “samo” da nadjem antenu i wireless mreznu :lol: