Konekcija na WiFi hotspot, Ubuntu 7.04

Na istom laptopu su u dual-boot-u Vista i Ubuntu 7.04. U Visti se konekcija ostvaruje bez ikakvih problema, dok se na Ubuntu-u nikako nije moguće spojiti (konkretno, radi se o ETF-Sa hotspot-u). Kartica je prepoznata automatski, izlista sve dostupne mreže… Da li su možda potrebne neke dodatne postavke?

Nema ništa posebno na APu, to je do tvog Linuxa ili drajvera.

Imali smo sličan problem nedavno na faksu. Svi ispravni podaci uneseni u Network Manager, ali iz nekog razloga nije htio da se nakači dok ga nismo par puta prodrmali (nit mi je jasno što nije radio niti što je proradio).

Da probaš “ručno”, sa iwconfig komandom?

:wq

Moguće da to ima veze s tim što postoji više APova koji koriste isti ESSID? Na većini sistema to radi bez problema - automatski se koristi bolji, mislim da je na Linuxu za takve stvari odgovoran drajver.

Ja na faksu koristim Ubuntu 7.10 na laptopu (HP 6720s da budem precizan) i nakači se bez problema. Sad što konekcija s vremena na vrijeme zna bit katastrofa je druga priča …

Nisam nikako na ovaj laptop uspio instalirati 7.10 (BIOS bug), pokušao sam isključiti APM ali ni to nije pomoglo, dok se 7.04, iako je javio bug nekako progurao.
Inače, izgleda da 7.04 ima generalno problem sa pristupom nezaštićenim mrežama.
Navodno bi ovo trebalo riješiti problem:

sudo iwconfig eth1 key off

Nisam bio još u prilici da probam.