Konfiguracija bhtelecom ADSL-a

Pozdrav,

priključio sam bht ADSL, nažalost, bio sam na poslu kad su sve to uradili. Imam instaliran Ubuntu 10.04, ali nisam nikad ja morao konfigurisati mrežu. Sad to moram uraditi, jer radnici koji su povezali modem s računarom nisu uradili nikakva podešavanja na sistemima (dual boot). Za win sam se snašao, zvao sam prijatelja i on mi objasnio šta trebam raditi, ali se čovjek ne razumije u Linux :frowning: a ja hoću što prije da se vratim na internet preko Linux-a. Tražite sve podatke koji vam trebaju, jer ja da znam šta treba, odmah bi vam sad napisao.

Pozdrav.

big.muzzy, ovakvih tema ima otprilike 200 na forumu (jedno 50tak je u samo zadnjih dva mjeseca!) tako da bih te zamolio da pretražiš forum, sigurno ćeš naći odgovor na tvoje pitanje. Odgovor na tvoje pitanje također postoji na našem wikiju: http://wiki.linux.org.ba/Spajanje_na_kablovski_internet_(PPPoE) (pogledaj pod Debian uputstva).

Po hiljaditi put vec: U network manageru otici na tab DSL i dodati novu konekciju. Ukucati username i password i konektovati se iz network managera. Simple as that.

Hvaala, hvaala po 1001. put :slight_smile: radio sam pretragu prije postavljanja teme, sve je bilo komplikovanije od ovog. Možda od prevelikog broja takvih tema nisam naletio na pravu :wink: . Hvala još jednom.

http://www.youtube.com/watch?v=Dx-G-Sn6IhY&hd=1